Hányadik héten van a legnagyobb esély a vetélésre?
Tudom, hogy az első 12 hét a legkritikusabb, de azon belül? Ugyanolyan kockázatos a 11. hét is, mint mondjuk a 4.?
Vagy az első hetekben a legnagyobb a veszély, és a 12. fele haladva fokozatosan csökken? Vagy vannak "kiugró" kockázatú hetek, pl 6-7.?
Van erre valami statisztika? Tud erről valaki valamit?
(igen, tudom, hogy bármikor meghalhat a baba, akár a 40. héten is, de tényleg az érdekelne, statisztikailag melyik héten/hetekben van a legtöbb vetélés/missed ab. )
Köszönöm a válaszokat!
Szia. Én úgy tudom hogy ha megdobban a szíve akkor már csak 1% az esély. Viszont hallottam már a 9hetes szívmegállásról...
6 hetesen 7 hetesen és 10 hetesen is volt vetélés. ( Nem magzati okból ) erre azt mondta a doki h 80% hogy lesz gyerekem... Vizsgálat után kiderült hogy 17% csak. :( Mert csomós a vérem.
17%-ommal jövőhétre várom a második kislányom.
Czeizel könyvből: 5 kiválogatási hullám van.
1) legnagyobb hullám a fogamzás körül, sérült ivarsejtek miatt (fogamzások 15%-a)
2) 8-10 hét körül tetőzik (10%)
3) középidős vetélés (1-2%)
4) halva születés (1%)
5) születés utáni halálozás (1%)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!