Akkor halasszuk el 3 hónappal? Vagy mennyit vájunk?
én sem szedtem semmit :)
Ezért ne várjatok :)
Most vagyok 8 hetes, kb 1 hete szedek magnéziumot, folsavat
Mi annak idején a férjemmel megbeszéltük, h. mikor fogjunk bele a dologba.
Előtte már szedtem vitaminokat, folsavtartalmú készítményeket, mert szerettünk volna babát. Mikor már 2-3 hónapig szedtem, csak utána váltottunk zöldre.
Nem a sikeres fogantatás érdekében szedtem (ez nem feltétlenül ettől függ), hanem mert egész életemben alacsony volt a vasam (most is), + mivel gyerekként láttam néhány farkastorokkal, nyúlszájjal született embert/ gyereket, és azóta megtudtam, h. ez nem genetika, hanem 'egyszerű' folsavhiány okozza, azért szedtem.
(Nem beszélve a nyitott gerincről...)
Szerintem amivel és amennyire tudod, töltsd fel a nyomelem-készleteidet, és utána fogjatok bele.
Ha nem vagy elhízva (PCOS), nem iszol rendszeresen, nem dohányzol, nem stresszeled agyon magad, ill. sportolsz, eszel elég fehérjét, iszol megfelelő mennyiségű folyadékot + nem volt/ nincs (súlyos) nőgyógyászati problémád, ill (sok) abortuszod, akkor normál esetben elsőre sikerül.
Elméletileg így működik az ember. (Nálunk 3 gyereknél (mindegyiket terveztük) 2 héten belül terhes voltam. Biztosan van ebben genetika is, de főleg az, h. minden optimális volt, próbáltam mindenre figyelni.
Gondolom, az a 3 hónap már nem oszt, nem szoroz. Szerintem hosszú távon érdemes gondolkodni. (Ha megfelelő a nyomelem- és vitaminszinted valószínűleg erősebb csontozatú, fogazatú, jobb fizikumú, értelmesebb lesz (Omega zsírsavak (halak)) a gyereked - már ha ez számít. Nem csak ez határozza meg, de a vitaminok, ásványi anyagok/ nyomelemek hozzájárulnak a magzat fejlődéséhez, és hatással vannak több, későbbi tulajdonságára. Neked meg nem kerül túl sokba, ha nem sajnálod azt a kis időt.
Látom itt írják sokan, h. ne várjatok.
Szerintem a Te döntésed. Az egy dolog, h. megfogan enélkül is, csak mi lesz 9 hónap v. 9 év múlva az outcome.
(Nyilván a sok jó tanács mind névtelen, de ha pl. a kicsinek bármi 'defektje' van, az mind a család problémája.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!