Cegléden néznek terhességi vizsgálat során HIV -et?
De ez mind pénzbe kerül. Nem kevés pénzbe. És erre már nem futja az egészségügyből. Számtalan vizsgálatot lehetne elvégezni, én azt se értem, hogy kb. 10 éve miért kellett azon a rendszeren változtatni, hogy tüdőszűrés már csak 40 év felett ingyenes, holott régen 20 évesen is simán megcsinálták. Vagy emlőszűrésre miért csak bizonyos kor felett hívnak nőket. Pedig nem csak 40 éves kor felett lehet valaki rákos. Vagy ha rákszűrést csinálnak a nőknél, miért nem csinálnak rögtön HPV szűrést is, vagy bármilyen komplex nemi beteg vizsgálatot. És miért nem csinálnak ugyanúgy csak úgy a férfiaknál is ilyet. Nyilván lehetne, a lehetőségek megvannak, csak a pénz nincs.
Szóval ne megérteni akard, el kell fogadni, hogy ez van.
2018. aug. 28. 17:12
Nyilván ha olyan arányú lenne a fertőzöttség, mint Afrika egyes részein, akkor szűrnének, de a jelen mutatók mellett Magyarországon halálosan felesleges.
2018. aug. 28. 21:08
Egyébként pont ezt akartam mondani, hogy itt nagyon kevés Hiv fertőzött van. A HIV vírust nem egyszerű elkapni és vannak kockázatos csoportok, de én sem feltétlenül tartom a legszukségesebb vizsgálatnak. Nem a vérvétel a sok egyébként, hanem az elisa teszt.
2018. aug. 28. 21:25
Kérdező nem a szúrás a lényeg, nem a tűt kell kifizetni meg a kémcsöveg, hanem ez egy virológiai vizsgálat és igen drága.
2018. aug. 28. 23:14
15/20 A kérdező kommentje:
Most néztem át a terhespapírjaim. Van venne vizsgálat ELISA módszerrel.
A hepat is elisaval szűrik, ha jól emlékszem
2018. aug. 29. 14:42
És? Ennek mi köze az egészhez?
Nyilván arra van szűrés, aminek van értelme. Ha Magyarországon nem jellemző a HIV fertőzés, és aki fertőzött, jellemzően az is tudja saját magáról, akkor minek terhesség alatt szűrni?
Ennyi erővel szűrjünk Zika-vírusra meg anyámkínjára is, mert miért ne? Csak totál felesleges pénzkidobás.
2018. aug. 29. 14:51
18/20 A kérdező kommentje:
Pont hogy sokan nem tudják magukról. Hiába hűséges valaki. Éppen olvastam egy cikket, hogy egy prosti nem tudta hogy hiv fertőzött és tudta nélkül egy csomó csaladapat fertőzött meg. Azok otthon a parjaikat. Úgy derült ki, hogy a prosti gyereket szült és a gyerek négy éves volt amikor elég beteg lett.
Jó, azért keress már egy statisztikát a hazai fertőzöttségről.
2018. aug. 29. 19:51
Ebből nem véletlenül lett hír. A HIVet még prostiknak is nehéz elkapni. Ahhoz hogy megfertőződjenek be kell kerüljön a keringési rendszerbe. Férfiak meg pláne ritkán kapják el. Ezért veszélyeztetett csoport a homoszexuálisak csoportja mert ők a nemi életük során megsérülhetnek, illetve gyakrabban,mint a heteroszexuális párok. Bár manapság már ez sem feltétlenül állja meg a helyét. Lényeg a lényeg irtó szerencsétlennek kell lenni ahhoz hogy valaki szex során hives legyen. Intravénás kábítószer fogyasztóknál gyakoribb.
2018. aug. 29. 19:55
Kapcsolódó kérdések: