Az mitől függ, hogy valakinek viszonylag kicsi, vagy nagy a pocakja?
Első, ez nem a pocakmérettől függ. Nekem hatalmas volt, 14 hetesen megkérezték a laborban, hogy cukorterhelés lesz-e, amikor a terhelésre mentem meg azt hitték, az utolsó, 36 hetes vérvételre várok. Ettől függetlenül már a kórházból a régi ruháimban jöttem haza és nincs striám egy darab sem. 😊
Egyébként hasizomtól, és a baba elhelyezkedésétől függ, de pici pocakból is születhet nagy baba és nagy hasból is jöhet pici.
A terhesség elején alkati kérdés. Később pedig nyilván a baba súlya, hossza is számít.
Nekem bár a csípőm széles, de a derekam nagyon vékony. A hasam így előrefelé kezdett nőni, domborodni. Én már 12 hetesen le sem tudtam volna tagadni, hogy terhes vagyok, sőt, amikor a 19 hetes uh-ra mentem, csodálkoztak, mivel azt hitték, hogy a 26 hetes uh-ra érkeztem. Mondjuk a fiam súlya a 33. hétre elérte azt a súlyt, amivel más a 40. héten a gyerekét megszüli.
Ha széles a csípőd, a derekad, akkor természetes, hogy neked "széltében" bőven elfér a baba, neked nem előre fog nőni, domborodni a hasad, hanem mivel van hely, így el fog oszlani szélességében is. Ezért is nem látszik annyira.
Genetika, alkati kérdés.. Persze egyazon embernél nem mindegy hogy 2,5 vagy 4,5 kg a gyerek
De más embernél lehet a 2,5 kg os gyerket váró kismamának nagyobb hasa, mint a 4,5 kg-os babát várónak.
Függ a baba méretén kívül:
Hastónus ( ez ugye már a 2. Terhességnél nem olyan feszes mint az elsőnél)
Méhlepény hol tapad
Csípő szélte
Hízás üteme, mennyisége
Köszönöm a válaszokat, akkor több dolog is közrejátszhat.
A méhlepényem hátul van, és azt mondtam, hogy első terhesség illetve a csípőm széles, így ezért nem látszhat annyira. A derekam viszont keskeny nekem is.
A baba mérete átlagos.
Vekony, sportos alkat vagyok, a rendszeres sport miatt izomzatom is erosebb, bar nem kifejezetten fitness jellegu edzeseket csinaltam sohasem.
Nem lett nagy pocakom egyik babaval sem, 25 het elott csak az tudta egyertelmuen, akinek mondtuk. Most, a 3. babaval sincs nagy, a 30. hetben vagyok es nem kicsi a gyerek. Az idosebbeket is 4 kg koruli sullyal szultem, most is ilyesmire szamitunk.
A csipom nem szeles, sot, elso gyerek elott inkabb fius alkatom volt, a derekam is vekony, megsincs az, amit egy korabbi valaszolo irt, hogy elore no a pocakom emiatt hamar.
En inkabb azt tartom valoszinunek, hogy a hasizmom, izomzatom nem engedi eloreesni a hasamat. Egyebkent bent “tele” vagyok, a 30-as hetektol nagyon nehez, mert nincs helye a gyomromnak, alig birok enni, nem kapok levegot, a magzatmozgas kifejezetten fajdalmas.
Az orvos szerint epp azert, mert viszonylag kis hasban csak ugy fernek el a nagyobb babak, ha atrendeznek, nyomnak ezt-azt, helyet csinalnak.
Szerintem egyik sem jobb, mint a masik, vagyis lenyegtelem az egesz, mert nem valaszthato. A kicsinek es a nagynak is van elonye-hatranya. Teny, hogy pl en mizgekony vagyok vegig es konnyen regeneralodott a testem, hasam szulesek utan.
A baba meretevel egyertelmu osszefugges nincs, gyakorlatilag en szultem eddig a legjosszabb es legsulyosabb babakat a barati tarsasagban a legkisebb pocakokbol.
Tobb baratnom is mar 30 hetesen tulnotte az en 40 hetes hasamat es 3 kg koruli, 48-52 cm-es babakat szultek nagy pocakbol.
Nyilvan ez nem hivagalos statisztika, inkabb csak az, amit en lattam eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!