Munkahelyen kinek jelentsem be a terhességet? (részletek lent)
Azért vagyok bizonytalan, mert nincs olyan, hogy "a főnököm", hanem több ember is képben van.
Elég kis cég vagyunk, összesen huszonvalahány fővel. Irodai munka. Van egy vezető réteg - a tulajdonos, akivel igazából semmi közvetlen munkakapcsolatom nincs, nem is beszéltem vele köszönésen kívül 3 éve, mióta itt vagyok, lehet a nevemet se tudja. :D amúgy is ritkán látjuk, mert otthonról dolgozik, csak meetingekre jön be. Ő a cég első embere, de annyira nincs hozzá közöm, hogy szerintem nem neki kellene bejelentenem, személyesen meg nem is tudnám.
Van a HR-esünk, alapesetben szerintem neki kellene, de ő most pont kéthetes szabin van, én meg előbb szeretném megmondani, mert a héten kell több vizsgálatra mennem, amik belelógnak a munkaidőbe, jövő héten pedig egy teljes szabadnapra szükségem lenne. Nem akarok ezekről kamuzni, hogy mikor hova megyek, mikor nemsokára úgyis kiderülne.
Van még a vezetőségen belül az ügyvezető igazgató, aki hivatalosan a munkáltatóm is. Vele sincs közvetlen munkakapcsolatom, de néha azért együtt kell működnünk, és ő legalább bent van a cégnél minden nap.
Van még két középvezető - alapvetően a sima alkalmazottak, mint én, két munkakörre vannak beosztva, és mindkét munkakörnek van egy vezetője, a felettesünk. Szóval ő a közvetlen felettesem, de a cégen belül nem vezetőségi tag, nem is nagyon nevezném főnökömnek, viszont ő a kapocs köztünk, mezei alkalmazottak és a vezetőség között. A mindennapi munkám során vele van a legszorosabb kapcsolatom, vele kellene egyeztetni akkor is, ha valamilyen vizsgálat miatt előbb/később jövök, vagy szabi kell.
Én az ügyvezető igazgató (munkáltatói jogkör gyakorlója) és a közvetlen felettesem között vacilálok, szerintetek melyiknek jelentsem be? Mármint tudom, hogy mindegyiküknek tudnia kell róla, de melyikükkel közöljem először a hírt egy személyes beszélgetés keretében? :)
Amúgy 12. hétben vagyok, dolgozni kb a 8. hónapig tervezek, ha minden rendben lesz.
Mind2nek
Munkáltatói jogokat aki fyakorolja és a közvetlen főnöködnek
Elsősorban annak, akinek feladata helyetted új munkaerőt keresni, hogy mielőbb találjanak munkatársat...
utána annak, aki a te papírjaidat intézi....
A közvetlen felettesednek szólj, és kérdezd meg, hogy az ügyvezetőnek te szólj-e vagy ő szólna. Amúgy nem egy nagy beszélgetés, kb. egy mondatot szólsz, ő meg - jó esetben - gratulál.
Azért, ha a HR-es visszajön, neki is említsd meg. Ha pedig nőkkel vagy körülvéve, akkor két napon belül úgyis mindenki tudni fogja. :DDDDD
Nalunk is kb így van.
A közvetlen felettesnek mondtam, ő mondta az ügyvezető igazgatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!