26 hetesen ki van száradva a mellbimbóm vége, ki is fehéredett. Mitől lehet? Előtejem nincs. Ápoljam valamivel?
Én a 36. hétben vagyok, nekem is volt, de én csak annyit tettem, hogy zuhanyzáskor kicsit átsimogattam, nagyon kevés testápolót tettem rá. Egyébként erre néhány hétre viszont már találtam egy-két foltot a melltartómon, néha a mellbimbómon is volt pici előtej rászáradva, úgyhogy szerintem amit előtte én is kiszáradásnak hittem, az is már egy-két csepp előtej volt, vagy az okozta.
A masszírozgatással én vigyáztam, nem igazán mertem sem dörzsölgetni, sem nyomogatni, vagy krémezéssel intenzívebben masszírozni a mellem, mert nekem a doki azt mondta, hogy nem szabad. Állítólag oxitocint szabadíthat fel a mell stimulálása, ami méhösszehúzódásokat, keményedéseket okozhat. Gondolom van benne valami, mert most már nekem a szülésznő is mondta, hogy esténként masszírozgassam át a mellemet hosszabban a jövőhéttől, hátha segít megindítani a szülést (nagyon nagy a babám) és ők is szokták erre kérni a szülő nőket, ha lelassul a tágulás. Szóval szerintem annyira ne dörzsölgessétek.
Én is úgy tudom, hogy nem szabad masszírozni.
Mondjuk én kenegetem a mellemet is, ugyanazzal az olajjal, amivel a hasamat is, repedések ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!