Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Párom ragaszkodik a zsófi...

Párom ragaszkodik a zsófi névhez! Nem akarom így hívni a lányunkat! Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Azt mondta ő mondja úgy is ki az áment...

Szerintem meg én szülöm meg és így több jogom lenne beleszólni de minusz pont magamnk hogy en vetettem fel ezt a nevet...azóta pedig zsófia...

Én inkább adnám a zoét nem a zsófit..

2018. aug. 12. 21:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
91%
Kompromisszum.
2018. aug. 12. 21:40
 12/21 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk én ragaszkodtam egy fiú névhez, de az első gyerekünk kislány lett, így a párom választott nevet, természetesen velem egyeztetve. Most másodjára fiú várunk és mondta hogy mivel nekem megvan a fiú nevem, ezért úgy fogják hívni a kisfiunkat. Bármikor szóba jött ez a téma láttam rajta, hogy nem tetszik Neki a név, de sose mondta, mert tudta, hogy ez az álmom, hogy így hívják a fiunkat. Pont egy hete mondtam neki hogy nyugodtan mondja meg, ha nem tetszik Neki a név, mert annyit nem ér, hogy Őt ez bántsa, úgyhogy talátunk egy kompromisszumos nevet. Szerintem itt nem az a lényeg, hoy Zsófi vagy Flóra vagy Lilla, hanem hogy ez nagyon nem szép Tőle, hogy nem veszi figyelembe, hogy Te mit akarsz.
2018. aug. 12. 21:58
 13/21 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó vagyok. Mi a probléma a válaszommal?!
2018. aug. 13. 04:04
 14/21 anonim ***** válasza:
51%
2 hülye megtalálta egymást.
2018. aug. 13. 07:41
 15/21 anonim ***** válasza:

Mind a kettőt adnám. Mi is így vagyunk/voltunk, a férjem ragaszkodott egy bizonyos névhez. Adtuk azt is, ezt is. Végülis a fiamra annyira illett az a név amit apa talált ki, és olyan szeretettel tudta neki mondani,hogy én is teljesen átálltam rá a születése után.

És egyébként megbeszéltük, a következő gyereknél én döntök :) Így is lett, én döntöttem ( ő meg kitalált egy olyan aranyos becézést a lányom nevéből, hogy csomóan úgy szólítják).

Na a lényeg hogy én mindkettőt adnám.

2018. aug. 13. 08:35
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Borzasztó, hogy az emberek 2/3-a nem nem gudja értelmezni a kérdést.

Senki nem kérdezte hogy tetszik-e nektek ez a név, hogy tetszik-e nekünk ez vagy akár az a név

teljesen mindegy hogy Pirikéről, és ha Zsuzsikáról lenne szó, akkor is a kérdés az, hogy miért nem tudnak megegyezni és mit tegyenek?

Jól meg gondoltátok ezt a gyerekvállalást?

Ennél sokkal sokkal nagyobb dolgokban is együtt,közösen,kompromisszummal kell majd döntenetek.

2018. aug. 13. 10:30
 17/21 anonim ***** válasza:
74%

Véletlenül elküldtem

Ennél sokkal gyorsabban kell dönteni sok esetben.. Van hogy úgy hogy a gyerek szemtől szemben kettőtök előtt áll.

Ilyenkor nem lehet kettőtök közt két irányba húzás mert minden tekintélyeket el fogjátok veszíteni a gyerek előtt. Tehát a megoldás az hogy megbeszélitek szerintem elfogadhatatlan hogy ha én valamit nagyon akarok akkor azt rá kell erőltetnem a páromra ez nem így működik de mindkét félnek kell tudni engedni tehát ebben az esetben valószínűleg én is a két név adásán látnám a megoldást.

A két névről pedig nem mondok véleményt hiszen ez nem volt kérdés.

2018. aug. 13. 10:33
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Vagy azt tenném, hogy másodiknak adnám a Zsófit, elsőnek meg Te választasz olyat, ami Neked tetszik, vagy megmondod neki, hogy neki hogy esne, ha Te ragaszkodnál egy olyan névhez, ami neki abszolút nem tetszik...

szóval akkor keressetek egy harmadik megoldást, egy olyan nevet, amit mindketten elfogadtok!

2018. aug. 13. 11:01
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig az áment te mondhatod ki a szülőszobán :) De ha jó házasságot szeretnétek, nem erőltetik rá egymásra. Válasszatok egy harmadik nevet, mondjuk olyat, ami egyikőtöknek sem tetszik :)) legalábbis nem annyira, hogy a másikat megutálja érte.
2018. aug. 13. 11:19
 20/21 anonim ***** válasza:
74%
Ha nagyon nincs egyezség, akkor vagy pénzfldobással döntitek el (ez így abszolút igazságos), vagy pedig kerestek egy 3. mindkettőtöknek megfelelő nevet.
2018. aug. 13. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!