Párom ragaszkodik a zsófi névhez! Nem akarom így hívni a lányunkat! Mit tennétek a helyemben?
Azt mondta ő mondja úgy is ki az áment...
Szerintem meg én szülöm meg és így több jogom lenne beleszólni de minusz pont magamnk hogy en vetettem fel ezt a nevet...azóta pedig zsófia...
Én inkább adnám a zoét nem a zsófit..
Mind a kettőt adnám. Mi is így vagyunk/voltunk, a férjem ragaszkodott egy bizonyos névhez. Adtuk azt is, ezt is. Végülis a fiamra annyira illett az a név amit apa talált ki, és olyan szeretettel tudta neki mondani,hogy én is teljesen átálltam rá a születése után.
És egyébként megbeszéltük, a következő gyereknél én döntök :) Így is lett, én döntöttem ( ő meg kitalált egy olyan aranyos becézést a lányom nevéből, hogy csomóan úgy szólítják).
Na a lényeg hogy én mindkettőt adnám.
Borzasztó, hogy az emberek 2/3-a nem nem gudja értelmezni a kérdést.
Senki nem kérdezte hogy tetszik-e nektek ez a név, hogy tetszik-e nekünk ez vagy akár az a név
teljesen mindegy hogy Pirikéről, és ha Zsuzsikáról lenne szó, akkor is a kérdés az, hogy miért nem tudnak megegyezni és mit tegyenek?
Jól meg gondoltátok ezt a gyerekvállalást?
Ennél sokkal sokkal nagyobb dolgokban is együtt,közösen,kompromisszummal kell majd döntenetek.
Véletlenül elküldtem
Ennél sokkal gyorsabban kell dönteni sok esetben.. Van hogy úgy hogy a gyerek szemtől szemben kettőtök előtt áll.
Ilyenkor nem lehet kettőtök közt két irányba húzás mert minden tekintélyeket el fogjátok veszíteni a gyerek előtt. Tehát a megoldás az hogy megbeszélitek szerintem elfogadhatatlan hogy ha én valamit nagyon akarok akkor azt rá kell erőltetnem a páromra ez nem így működik de mindkét félnek kell tudni engedni tehát ebben az esetben valószínűleg én is a két név adásán látnám a megoldást.
A két névről pedig nem mondok véleményt hiszen ez nem volt kérdés.
Vagy azt tenném, hogy másodiknak adnám a Zsófit, elsőnek meg Te választasz olyat, ami Neked tetszik, vagy megmondod neki, hogy neki hogy esne, ha Te ragaszkodnál egy olyan névhez, ami neki abszolút nem tetszik...
szóval akkor keressetek egy harmadik megoldást, egy olyan nevet, amit mindketten elfogadtok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!