Akiknek volt méhen kivüli terhessége, azoknak volt egy oldalon jelentkező feszítő alhasi fájdalmuk?
Szia!
Nekem volt már méhen kívüli terhességem.
Tünteket szinte egyeznek. Nemvárt napján megjött, de olyan más volt. Csináltam tesztet, pozitív. Irány az orvos. Uh-n nrm látott semmit, lehet korai, progeszteron pótlást kaptam. A kórházba kaptam a 8. hétre időpontot. Közben néha barnáztam, de teszt erős pozitív volt. Na, eljött a 8. hét, uh-n orvos észrevette, hogy méhen kívüli. Haza se engedtek, egyből műtét. Jobb petevezetéket kivették, ott tapadt meg. Ekkor voltam 8+2 hetes. Szerencsém volt, valószínűleg elhalt már a kicsi (nem bírta megkérdezni az orvost, de védőnővel beszélve, így gondolja, mivel nem volt semmilyen fájdalmam, nem repedt a vezeték, mert nem nőtt).Egyik ismerősöm szintén 8 hetes volt, de semmi nem utalt méhen kívülire. Szétrepedt a petevezeték, akkor vették észre.
Ha nem változik semmi, nézesd meg magad újra, ha van saját dokid, talán máshogy áll hozzád.
Majd írd meg mi volt.
1. vagyok. A méhen kívülinek még lehetnek tünetei, az előzőeken kívül még a fájdalom.
Bár ismerősömnek is akkor fájt, mikor szétrepedt a petevezetéke, de akkor nagyon. Végülis szerencsés volt, mert el is vérezhetett volna.
Köszönöm a válaszod! Sajnálom, ami történt veled!:(
Jövő hét szerdára kaptam időpontot magánorvoshoz. Vérzés, barnázás azóta sincs, csak ez a petefészek fájdalom aggaszt. Meg, hogy volt kevés vérzésem is :/ az első babámmal a 10.hétig barnáztam, pecsételő vérzésem is volt, de ilyen egyoldali fájdalomra nem emlekszem. Szerencsére vele minden rendben volt.
Akkor Te nem is éreztél fájdalmat a jobb oldalon? Vizsgálat közben sem?
Jaj nem tudom ezt hogy lehet atvészelni :( biztos szörnyű lehetett!
Én is azt gyanítom, hogy méhen kívüli terhességem van. Rettenetesen fáj a bal oldalon az alhasam.
Menzeszem utoljára júniusban volt, de van spirálom és arra rá van írva, hogy mellékhatásként elmaradhat teljesen a vérzésem. Ma veszek tesztet. Ugye, ugyanúgy kimutatja, minta normál terhességet?
Sajnos az is rá van írva a spirálom használati utasítására, hogy gyakoribb a spirálos nők körében a méhen kívüli terhesség. Izgulok.
A legjobbakat Neked is Kérdező és a másik hozzászólónak is!
Kedves 6. válaszoló, 1. vagyok. A hcg lassabban termelődik méhen kívüli esetében, de mivel 2 hónapja volt az utolsó menzeszed, elvileg ki kell, hogy mutassa. Nekem is kimutatta, mikor ki kellett volna maradni az első menzesznek, vagyis 4 hetesen.
De ha pozitív a teszt, akkor minél előbb menj orvoshoz, mert ha rendesen fejlődik, és méhen kívül van, nagy baj lehet. Méhen kívüli jele a fájdalom is, de a nagyon nagy fájdalom bajt is jelezhet, de akkor már úgyis kórházba kell menned (ismerősöm esete).
Kérlek, írd meg te is, hogy mi volt.
Köszönöm, azóta már lett még egy kislányom - méhen kívüli előtt volt már egy egészséges terhességem, abból egy kislányom született -, bár nem volt egyszerű, de szerencsére egészséges lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!