Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt neo-ferro-folg...

Terhesség alatt neo-ferro-folgamma gyomornedv ellenálló tablettát szedett valaki? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Vér eredményem alapján még épp megfelelő a vas szintem, de azért 2X1 tablettát írt fel az orvosom (bár szeret recepteket írni az tény), én viszont jobb szeretem a szervezetem ilyesmikkel nem terhelni, helyette étrenddel vinném be. Nagy hülyeség ahogy gondolom? Valaki szedett vagy szed jelenleg ilyen készítményt terhessége alatt?

2018. júl. 12. 18:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Ilyet szedtem, terhesség alatt, napi hármat.

Nem igazán értem, milyen terhelésről beszélsz. Ez nem olyan gyógyszer, mint a fájdalomcsillapító stb. Inkább gyógyhatású készítmény. Ért ám hozzá az orvos, azért írta ezt neked elő!

2018. júl. 12. 20:24
 12/20 anonim ***** válasza:
#9-es vagyok, mindig szedtem Gravidát is, a terhes multivitamonkban nincs annyi hatóanyag, hogy az akut vérszegénység javuljon tőle! Kreuterblutnak olvass utána, én melegen ajánlom! Sokkal jobban hasznosul, mint a vastabletták.
2018. júl. 12. 20:52
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Igazából arra gondoltam, hogy mint minden gyógyszernek ennek is olvastam a mellékhatásait, és a gyomor panasz is köztük van, ezt korábban leírtam ha jól emlékszem, és már egyébként is van hogy előjön

2018. júl. 12. 20:53
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséged legutóbbi válaszadó, szimpatikus a tanácsod, köszönöm, kipróbálom
2018. júl. 12. 20:54
 15/20 A kérdező kommentje:
Kedves 9es válaszoló, utána olvastam a Kreuterblutnak, és nagyon szimpatikus számomra, nagyon köszönöm a tanácsod! Nálam nyerő, hogy mennyire természetes dolgok építik fel! :)
2018. júl. 12. 20:59
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem rettentő alacsony volt a vasam, ezt írták fel. 1 hétig sem szedtem, mert egy csomó mellékhatása kijött rajtam, szóval nálam nem vált be.
2018. júl. 12. 22:50
 17/20 anonim ***** válasza:
16os vagyok; a krauterblut tényleg nagyon jó,de nekem terhesen nem volt elég. 2.3-ról 8.8-ra tornázta fel a vasamat, 10 a minimum. Maltofer fol-t szedtem.
2018. júl. 12. 22:55
 18/20 anonim ***** válasza:
Első gyereknél bevált. Ikreknél nem. Fájt a hasam tőle, úgy éreztem, hogy leáll az rmesztesem. Hipp natalt javasolta a dokim és végig jó volt a verkepem, a vasam még sok is lett a végére. 😃
2018. júl. 12. 23:50
 19/20 anonim ***** válasza:

Szia

Első vagyok.

Mielőtt felírták volna ezt a vasat, én szedtem más, nem vényesekez.

Azzal pl volt tapasztalatom..

Éhgyomorra kijött.

Fogni fogja a székletet kicsit, arra számíts...( minden vas fogja)

És fekete is lesz, ne lepődj meg.

Nekem mar volt nem terhesen egyoldalú táplálkozás miatt( tiniként) vashiányom, akkor májjal tudtam visszahozni.. De terhesen a sok méreganyag és a túl magasA vitamin tartalom miatt csak mertékkel ajánlott fogyasztani.

Ha orvosod ennyire megbízhatatlan, akkor tuti nem mondta el, hogy a magnézium és a vas bevétele közt jó ha eltelik 1,5-2 őra, mert gatoljak egymás felszívódását.

Nekem a nőgyógyász irta fel.. Alsó határon volt a vasam.

A tejbe is átmegy, azért kell utána is szedni, hogy a babának is elég legyen, de neked se legyen hiányod.

Egy feltöltött szervezetből könnyebben tudsz egy babát táplálni.

Gondolom a vízfogyasztás fontosságat nem kell hangsúlyozni, terhesen sokkal több kell. 3 őrankent cserélődik a magzatvíz!

Napi 4 l vízzel nem is vizesedtem, csak éppenpicit a 41. Héten a 34 fokban, ha csak 2,5 l volt, akkor láttam a kezemen, lábamon

2018. júl. 13. 05:39
 20/20 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszaitokat, és a leírt tapasztalatokat!

Haematokrit szint ugye 0,38-0,47 között jó és az enyém épp 0,38, úgyhogy talán még mondhatom azt hogy időben csíptük el hogy ne legyek vas hiányos.

Kreuterblutot így megpróbálom, aztán ha kevésnek bizonyul nálam is, akkor mást kipróbálom én is.

A folyadék pótlásra nagyon figyelek, szerencsére korábban is vízet szerettem fogyasztani, így ez most nem jelent gondot,esetleg mellette még valami lédús gyümölcs pl.dinnye, vagy egy jó leves is szívesen lecsúszik.

2018. júl. 13. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!