Terhesseg alatt kialakult husundornal ti mit ettetek?
Figyelt kérdés
8+1 hkm vagyok, kb 1hete egyszeruen rosszul vagyok a hus latvanyatol is. Azota eleg egyoldalu, es egeszsegtelen az etkezesem, mert nem talalom fel magam. Ha nalatok is elojott ez, ti miket foztetek ami finom is es husmentes?2018. júl. 6. 18:58
11/13 anonim válasza:
Szia! Én vegán vagyok, és voltam a terhességem alatt is. Nagyjából napi szinten érdemes hüvelyest (lencse, bab, csicseriborsó, sárgaborsó), olajos magot (dió, mogyoró de jó a szezám, lenmag is) és jó minőségű gabonát enni, meg persze sok zöldséget gyümölcsöt. Nyilván, ha tejterméket, tojást eszel, akkor jóval könnyebb változatos egészséges étrendet összeállítani. Rakott ételekből könnyű kihagyni a húst, de érdemes helyette pl lencsét rakni bele - ezt el lehet készíteni pl lecsós alapon. Főzelékek Zöldségfasírtokkal, tészta mindenféle húsmentes szósszal, tápláló saláták (rakj bele kukoricát, céklát, akár zöldbabot, cukkinit, a tetejére napraforgó magot), tartalmas levesek, még egészséges desszertek is vannak. Én úgy főztem, hogy kitaláltam milyen alapanyagot kívánok, és ahhoz kerestem szimpi receptet. De bevallom, az első trimester én Narancslé, ropin és sültkrumplin éltem, néha egy kis zöldturmixxal próbáltam ellensúlyozni, hogy semmit nem kívánok. Lesz majd jobb is, nem aggódj!
12/13 anonim válasza:
16. hétig míg nem kezdett el mozogni én is így voltam, sok tésztát ettem,gombát, rántott zöldségek és sajt, bab, borsó ezek nagyon jó fehérje források,spenóttal töltött gombát rá sajttal pl imádtam, húsmentes pizza, rakott ételek..
Elég sok recept van, nekem az volt nehéz csak hogy 2 fele főzni mert férjemet nyilván nem kényszerítettem vegetáriánizmusra.
Először 16. héten sikerült KFC-s csirkét ennem,megkívántam illata alapján, onnantól meg szép fokozatosan már meg tudtam enni a húst.
13/13 anonim válasza:
Nekem csak a csirkehússal van bajom. Párom előkészíti a husit, én megsütöm, főzöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!