Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miből lehet biztosan tudni,...

Miből lehet biztosan tudni, hogy hány petéjű ikreim lesznek?

Figyelt kérdés
12 hetes kismama vagyok, a 10. héten tudtam meg,hogy ikerterhes, akkor az orvos szerint észre kellett volna venni már korábban, és annyit mondott,hogy sövény látható a két magzat között. Ma voltam két helyen is uh-n. Az egyiken nem néztek sok mindent, de azt mondta a soki,hogy egypetéjű, valamint,hogy a magzatok között vékony elválasztó burok látható. Másik uh-n a doki szerint kétpetéjű, mert két lepényt látott,két burkot. Olvastam,hogy még ebben az esetben is lehet egypetéjű, de elbizonytalanodtam,kinek hihetek. Kiderül ez a terhesség során egyáltalán biztosan vagy csak reménykedni lehet a végsőkig? Köszönöm a válaszokat

2018. júl. 3. 18:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
MCDA=MonoChorialis Diamnialis terhesség. Ha valóban így van, akkor csak egypetéjűek lehetnek.
2018. júl. 4. 16:08
 12/15 A kérdező kommentje:
Igen, tudom,mit jelent, de számomra épp ez az ellentmondás. Ugyanis két lepény és két burok van. Így nem értem,hogy egy kétperces vizsgálat után miért ilyen egyértelmű számára. Ugyanis így DCDA-nak kellene lennie. Ebben az esetben pedig nagyon nehéz megkülönböztetni az egypetéjű és kétpetéjűséget. Ha jól értelmeztem, két nagyon egyértelmű dolog lehet. MCMA mert az jól látható,ha nincs köztük burok, és így egypetéjű. Vagy ha kiderül,hogy eltérő neműek, akkor tuti,hogy kétpetéjű. Minden más esetben ez nem olyan egyszerű.
2018. júl. 4. 19:02
 13/15 anonim ***** válasza:

A placenta és a chorion nem ugyanaz.

Nincs képed a terhességről esetleg?

Monochorialis diamnialis és dichorialis diamnialis terhesség esetén is van elválasztó burok, csak monochorialisnál vékony, 2 amnionrétegből áll, dichorialisnál meg vastagabb, mert a két amnionlemez között ott a chorion is.

2018. júl. 4. 19:27
 14/15 anonim ***** válasza:

[link]

Ezen elég jól látható a különbség. Mind a kettőnél van elválasztó membrán, csak a bal oldali képen az eredésnél vastagabb (mint egy lambda betű, azért lambda-jel), mivel ott a chorion, a jobb oldalinál pedig T alakban ered (ezért T-jel).

2018. júl. 4. 19:33
 15/15 A kérdező kommentje:
Hú,köszönöm, ez kép szuper. Én semmit nem láttam az első dokinál, a két magzat nem látszódott egyszerre, így nem tudom pontosan, melyik eset áll fenn. A második dokinál pedig egyszerre voltam stresszben, és fogott el a nyugalom,mikor azt mondta,hogy kétpetéjű, hogy nem is emlékszem milyen volt,mikor mutatta a felvételt. Viszont amikor először mondták két hete,hogy ikrek, akkor határozottan az első képre hasonlított, de ott is sokkban voltam. :D Próbálom valahogy kibírni hétfőig, elvileg akkor 4d-s uh-val még a nemüket is megtudom. Akinek ikrei vannak,milyen neműek? Talán leginkább ez a része stresszel már az egésznek engem.
2018. júl. 5. 05:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!