Szabad csalánlevél teát inni?
28 hetes múltam és elkezdtem enyhén vizesedni! Szeretném megelőzni, hogy teljesen bevizesedjek! Annyi féle variációt hallottam, szerintek szabad csalánlevél teát inni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én azt olvastam, hogy lehet. Pont a terhesség alatti vizesedésre ajánlották, meg aterhesség alatt fellépő vashiány enyhítésére. Ezt találtam:
"Dagadó bokák
A várandósság ideje alatt a női szervezet visszatartja a vizet, a gravitáció hatására pedig leginkább a bokák felé igyekszik a folyadék. Így aztán a nap végére nem ritka a puffadt láb. Különösen kellemetlen lehet a helyzet nagy melegben, szűk cipőben, és ha kénytelenek vagyunk sokat állni.
Kismama jótanács
Ha leül, egy csapásra jobban érzi magát. Még jobb, ha fölteszi a lábát a kisasztalra vagy egy másik székre, és bokakörzést végez. Amikor mindenképpen állnia kell, feszítse meg időnként láb- és farizmait.
A bába tippje
Fogyasszunk bőségesen folyadékot, a felesleg ugyanis távozik. A vízbevitel korlátozásának súlyos következményei lehetnek. A dagadt, túlterhelt lábaknak felüdülést hoz a langyos, sós lábfürdő. Ha a lábak nagyon megdagadnak, csak a pihenés segíthet, lehetőleg feküdjünk ilyenkor. A vesék munkáját támogathatjuk zsurló-, vagy csalántea fogyasztásával, rágcsálhatunk petrezselyemzöldet, de nagyon sokat segít egy pohár tiszta víz is éhgyomorra. Bizonyára mindenkinek vannak tapasztalatai arról, hogy milyen ételek, italok könnyítik meg nála a vízkiválasztást: ez lehet uborka, szőlő, esetleg sótalan krumpli. Más elbírálás alá esik, ha a vízfelhalmozódás a fizikai megterheléstől függetlenül nemcsak a lábon, hanem az egész testen, az arcon is jelentkezik, magas vérnyomás kíséretében. Ez betegségtünet, amellyel orvoshoz kell fordulni."
Remélem segítettem.
38 hetes kismama.
Szia!
Én az orvosomat kérdeztem meg erről.
Ő azt mondta, hogy lehet, de csak mértékkel, ugyanis vízhajtó, és ezáltal a magzatvíz mennyiségét is csökkentheti.
Üdv: 40 hetes kismami
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat, sokat segítettetek! Így mostmár merek inni egy egy bögrével! :)
Boldog babavárást Nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!