Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szabad csalánlevél teát inni?

Szabad csalánlevél teát inni?

Figyelt kérdés

28 hetes múltam és elkezdtem enyhén vizesedni! Szeretném megelőzni, hogy teljesen bevizesedjek! Annyi féle variációt hallottam, szerintek szabad csalánlevél teát inni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2008. nov. 1. 11:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én azt olvastam, hogy lehet. Pont a terhesség alatti vizesedésre ajánlották, meg aterhesség alatt fellépő vashiány enyhítésére. Ezt találtam:

"Dagadó bokák

A várandósság ideje alatt a női szervezet visszatartja a vizet, a gravitáció hatására pedig leginkább a bokák felé igyekszik a folyadék. Így aztán a nap végére nem ritka a puffadt láb. Különösen kellemetlen lehet a helyzet nagy melegben, szűk cipőben, és ha kénytelenek vagyunk sokat állni.

Kismama jótanács

Ha leül, egy csapásra jobban érzi magát. Még jobb, ha fölteszi a lábát a kisasztalra vagy egy másik székre, és bokakörzést végez. Amikor mindenképpen állnia kell, feszítse meg időnként láb- és farizmait.

A bába tippje

Fogyasszunk bőségesen folyadékot, a felesleg ugyanis távozik. A vízbevitel korlátozásának súlyos következményei lehetnek. A dagadt, túlterhelt lábaknak felüdülést hoz a langyos, sós lábfürdő. Ha a lábak nagyon megdagadnak, csak a pihenés segíthet, lehetőleg feküdjünk ilyenkor. A vesék munkáját támogathatjuk zsurló-, vagy csalántea fogyasztásával, rágcsálhatunk petrezselyemzöldet, de nagyon sokat segít egy pohár tiszta víz is éhgyomorra. Bizonyára mindenkinek vannak tapasztalatai arról, hogy milyen ételek, italok könnyítik meg nála a vízkiválasztást: ez lehet uborka, szőlő, esetleg sótalan krumpli. Más elbírálás alá esik, ha a vízfelhalmozódás a fizikai megterheléstől függetlenül nemcsak a lábon, hanem az egész testen, az arcon is jelentkezik, magas vérnyomás kíséretében. Ez betegségtünet, amellyel orvoshoz kell fordulni."

Remélem segítettem.

38 hetes kismama.

2008. nov. 1. 11:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én az orvosomat kérdeztem meg erről.

Ő azt mondta, hogy lehet, de csak mértékkel, ugyanis vízhajtó, és ezáltal a magzatvíz mennyiségét is csökkentheti.

Üdv: 40 hetes kismami

2008. nov. 1. 12:15
 3/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a gyors válaszokat, sokat segítettetek! Így mostmár merek inni egy egy bögrével! :)

Boldog babavárást Nektek! :)

2008. nov. 1. 12:35
 4/5 anonim ***** válasza:
A védőnőm ajánlotta vizesedésre. De hogy mennyit lehet inni belőle naponta, kérdezd a védőnődet!
2008. nov. 1. 17:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm! :)
2008. nov. 1. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!