Mennyiben kell másként figyelni erre a terhességre? Missed ab. után pozitiv teszt.
Gyógyszerek, vitaminok szedésére gondolok és életmódra, valamint orvosi vizsgálatokra. Tavaly augusztusban volt missed ab. és most pont egy évre rá lettem újra terhes mint tavaly ilyenkor.
Utrogestan szedése ilyenkor még javasolt?
Én felhívnám a dokimat az a biztos.
Viszont én szedném az utrot, bajt nem okoz, ha meg alacsony a progeszteron szinted akkor fontos.
Vitamint nyugodtan szedj, a folsav nagyon fontos ilyen korai szakaszban.
Kímélni nem kell magad különösebben, de azért az ugrálós sportokat és a nehéz emelést kerüld.
Sajnos a vetélést nem nagyon lehet elkerülni. Csak ezeket az alap dolgokat teheted, kíméled magad és szeded az utrot.
Sajnálom ami veled is megtörtént, pont az az idő amit mindenki vár, hogy átlépje és utána már kevesebb a rizikó. Nekem elég sokáig tartott utána lelkileg felépülni. Ha kívülről nem is látszódott belül nagy üresség maradt. Idővel ez enyhült, de teljesen beforrni ez a seb a szívemben sose fog.
Első terhességemnél 12. héten kellet befeküdnöm és megindították a szülést, borzalmasan fájt, egy órán át feküdtem és utána vittek a műtőbe. Amúgy a 8. héten kezdtem akkor pecsételni, orvos mindent rendben talált, de utána háromszor is nagyon véreztem, nagyobb darabokkal együtt..Akkor kaptam már utrot is de nem segített, belázasodtam rá pár napra és úgy mentünk az orvoshoz, hogy már elég volt rám néznie és tudta, hogy baj van. Valami vírust kaptam el de megmondani az okát nem tudták. Ja és még polipom is lett közben. Elég borzalmas volt ez a sok minden. Elég gyakran jártam amúgy orvoshoz mivel minden hétre jutott valami baj :( és ez nem túl aggódás volt, hanem tényleg minden héten véreztem a végén erősen.
Most jöjjön egy kicsit vidámabb rész :) Május volt az első hónapunk, hogy újra megpróbáltuk és nem is nagyon hittem, hogy sikerülni fog mivel késői peteérésem volt a 26. ciklusnapomon mértek 20mm tüszőt így nem is tudtam pontosan mikorra ne várjam. Előtte meg pecsételtem is nagyon halványan 3 napot. Most késett 4 napot és hátha és először halványan aztán egyre erősebb látszódott az a második csík. El se akartam hinni :) várom is a páromat, hogy itthon legyen már és elmondhassam neki.
Az érdekesség, hogy az előzőnél semmi tünetem nem volt és furcsálltam is mert nekem minden PMS tünetem szokott lenni. Most pedig megjön érzés, megnőtt cici és elég érzékeny is, gyomorégés (bár az gyakori) és néha émelyegtem. Meg valamiért megőrülök most a konzerv babokért :D
Azt javaslom, hogy pár ciklust érdemes kivárni, hogy szépen rendben legyen minden odabent. Nekem anno az orvos 3 hónapot mondott, igazából már rögtön akartam volna én is de úgy érzem jót tett ez a kis pihenő. Akkor szerintem újra az aggódás irányított volna mindent. Most meg próbálok pozitívan állni hozzá és talán kicsit jobban el tudom majd magam engedni magam.
Amúgy most megyünk nyaralni a tengerhez, ártani nem fog ártani :)
23 éves vagyok és a párom 30, szeretnénk a babát, anyagilag is - lelkileg is minden megfelel, szóval annyira örülnék egy jó korszaknak most :)
Neked is szurkolok! Szerintem még egy ciklust várj meg a biztonság kedvéért, és még egy kontrollra menj el. Utána minél előbbi babázást kívánok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!