Magzati szívultrahang vizsgálatra kellett valakinek mennie, ha igen miért és mennyibe került?
Nekem felejánlották hogy menjek magzati echocardiographiára de csak azért mert a kombinált tesztem közepes kockázatú lett. A szívfrekvenciája jó lett a magzatnak,nem is értem akkor. A Prena tesztet megcsináltatom,meg majd megyek megint genetikai ultrahangra a 19. héten,de ezt most nem értem.
Megnéztem az árakat és 25ezer forint. Nem tudom ezt mi indokolja.
Nekem a 19. hetesen láttak pici eltérést a baba szívében, azért mentem el. Ott kiderült, hogy semmi baja. 25 ezer Ft volt, tényleg húzós, de legalább megnyugodtunk.
Ha csak azért küldtek, mert közepes lett a kombinált teszted, de mész Prenára, akkor szerintem nem kell a szívultrahang. Azt mondta nekem a doki, hogy a szívfejlődési rendellenesség utalhat Down kórra, de azt a Prena is kimutatja, ha ezzel kapcsolatban bármi van.
Egyébként létezik ennek a vizsgálatnak tb támogatott verziója is, csak oda elég hosszú a várólista, én csak azért nem tudtam elmenni, mert kicsúsztunk volna az időből (elvileg a 22. hétig lehet megcsináltatni). Szóval, ha gondolod, kérjél beutalót a nőgyógyásztól és időpontot. Te még bőven beleférsz szerintem az időbe.
Bár mondom, ha csak és kizárólag a kombinált teszt közepes minősítése indokolta és amúgy nem láttak az uh-on eltérést, a Prena is elegendő.
" A prena az majd megmondja, hogy beteg-e vagy sem."
Jah, kimutatja. De csak a kromoszómarendellenességeket.
Ha csak mondjuk egy septum defektusa, vagy bármilyen más szívfejlődési rendellenessége van önmagában, nem szindrómához társultan, azt a Prena nem mutatja ki, csak az UH.
Nálunk tudtommal csak akkor szoktak ilyen javasolni, ha genetikai UH során látnak valamit a szíven, vagy találnak valami más fejlődési rendellenességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!