Másnál is előfordult kézzsibbadás a terhesség alatt?
Terhesség végén általában az okozza, hogy vizesedés miatt kevesebb lesz a helye az idegnek és nyomódik. Ez elég gyakori, Kéztő- vagy Carpalis alagút szindrómának hívják, keress rá. Általában szülés után megszűnik, vagy pár hétre rá... de ismerek sajnos olyat, akinek megműtötték, mert valami gyulladt göbje is lett végül. A helyedben kipróbálnám a manuálterápiát (masszírozós torna), egy ismerősömnek az használt. Nekem is volt, bár nekem csak az egyik kezem ujjai zsibbadtak és tényleg nagyon vizes voltam, és szülés után rögtön elmúlt.
Karzsibbadást ezen kívül még nyaki részen lévő gerincprobléma is okozhat, ez a rosszabb verzió. (Megerőltetésen túl jellemzően ágyban laptopozás, út közben telefonnyomkodás miatti rossz tartástól szokott mostanában ez is gyakoribb lenni). Ezt magad is letesztelheted, hogy ha másképp tartod a hátad (előre hajolsz vagy homorítasz, kihúzod magad, tekergeted a nyakadat... stb.), még ha helyileg a hátad nem is fáj, változik-e tőle a karodban a tünet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!