Kicsi pocak = kicsi baba? Mit gondoltok, illetve mi a tapasztalatotok erről?
Ez csak egy dolog... Ott van, hogy mennyi a magzatvíz, milyen az anya anatómiája... Ezért van, hogy teljesen életképes babák születnek úgy, hogy előtte ruhában nem is látszott a terhesség. Nem nagyok, de nem extrém picik. 2 kilós bébit még el lehet rejteni, de nyilván van, akinek az is nagyon látszik.
Korreláció persze van a baba mérete és a pocak között, de ez akkor is egyetlen tényező csupán, nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.
Nem, ez nem ennyire egyszerû.
Alkattól, a csîpô szélességétôl és a hasizom feszességétôl függ, hogy mekkora lesz a has. Ha gyenge a hasizom, kisebb babával is lehet valakinek nagy hasa és fordítva.
Nekem olyan az alkatom, hogy félidônél is kérdezgették, hogy hol van az a gyerek. Sportoltam is sokáig. A végére se lett nagy hasam, majdnem 4kg-mal született a gyerek.
Nincs osszefugges.
Vekony vagyok es kicsi volt a hasam mindeket terhessegemnel. Az egyik gyerek kozel 4 kg-os lett, hosszu es nagy feju. :)
A masik nem kett nagy, de nem is volt olyan kicsi, mint a pocakom (3100g).
Baratnomnek hatalmas hasa volt, 30 hetesen nezett ugy ki, mint en szules elott es picivel 3 kg felett szuletett a lanya.
Nagyban fugg a testalkattol es edzettsegtol, hogy mennyire eros a hasizom, ezert is van, hogy sokszor a tobbedik babaval hamarabb van has es nagyobb is, mert egyszeruen mar nem tart jol a hasizom, ha nem lett visszaerositve.
Biztos van valamennyi összefüggés, de nem egyenesen arányos..
Nálam igaz.. Kis pocak kisebb baba ( utolsó hetekben vagyok, 2,5 kg alatinak saccolják)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!