Terhesség és energia ital. Néha belefér 1?
Én nem terhesen sem iszom soha. Nekem nem férne bele, mint ahogyan az alkohol és a cigaretta sem. Sőt kávét sem iszom.
A kólát viszont szeretem. Tudom, hogy az is ugyanolyan szenny, mint a többi, ezért terhesen azt is csak korlátozott mennyiségben ittam.
A vérnyomásom a béka feneke alatt van, de eszembe se jutna energia italozni.
Szerintem ez olyan, hogy egytől még valószínűleg nem lesz baj, DE nem kell kockáztatni.
Ha álmos/fáradt vagy akkor igyál több vizet vagy ha otthon vagy, próbáld meg az idődet úgy beosztani, hogy legyen szundi a sok ügyintézés között.
Előző vagyok, vèletlenül elküldtem.
Szòval koffeintartalmù ital. Szerintem, ez olyan, mint egy jò erős kàvè. De èn ìgy sem mertem többet inni.
Én még kólát sem iszom, mióta terhes vagyok. Utánaolvastam amikor megkívántam, és találtam egy cikket, amiben az volt, hogy a baba sokkal tovább 'élvezi' a koffein hatását, mert nála sokkal később bomlik le, és a méreteit tekintve sokszorosát kapja hozzád képest.
Ezek után én inkább letettem róla. Nem létkérdés. Nekem Ő fontosabb.
3-aska "Ha álmos/fáradt vagy akkor igyál több vizet vagy ha otthon vagy, próbáld meg az idődet úgy beosztani, hogy legyen szundi a sok ügyintézés között"
Szerintem a kérdezőnek a munkája az ügyintézés, nem pedig a saját ügyei intézésére gondolt :D
Én ennek hiszek.
200 mg alatt javasolja a koffeinfogyasztást, felette egyes kísérletek szerint vetélést, koraszülést, kisebb magzati súlyt okoz...
Szigorúbb tudományos értekezések 0 koffeint javasolnak.
(És csokiban is van koffein, még azt is bele kell számolni)
Egy energiaital kb. 80 mg-ot tartalmaz.
Egy 3in1 kávé ~50 mg-ot.
Egy latte ~80-at.
Az otthoni kotyogós 60-120.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!