Azt hallottam, hogy a stresszhormon felszabadulása a kismama szervezetében legalább annyira árthat a babának, mint a dohányzás vagy az alkohol. Ha folyamatosan rémálmaim vannak, akkor ennek hatására szintén felszabadulnak ezek a hormonok?
Én a 9 hónapból ötöt végig idegeskedtem! Nem lett semmi baja a babámnak, és még 1 héttel túl is hordtam.
Persze, nem jó, ha nagyon felhúzod magad, de sajnos van ilyen. Nem hinném hogy ezért beindul nálad a szülés.
Rémálmaim nekem is voltak, főleg az első terhességem alatt, de most a másodiknál is.
Próbálj meg minél többet pihenni, és kizárni a gondokat amennyire lehet:)
Az álmot nem tudod befolyásolni,az nem árt szerintem. Napközben próbálj ne stresszelni, mert kihat a babóra.
De azért a szülés nem fog tőle megindulni.
Én is 34 hetes vagyok.
Én épp tegnap vettem át a várandós csomagomat és volt benne egy rakás prospektus. Többek között szó volt erről is. Azt írták, hogy stressz hatására a hormonok bekerülnek a véráramlatba, amiből a kicsi is kap, de korántsem ártalmas neki. Észleli a jobban dobogó szívverésedet is, így tudja, hogy valami nem stimmel. Ilyenkor simogasd meg, beszélj hozzá, nyugtasd meg, hogy nincs semmi baj. Amúgy azt írták, hogy az ilyen helyzetekből is tanul a kicsi. Ha te meg tudsz nyugodni, ő is megtanulja, hogy a későbbiekben hogy kell szép lassan, de megnyugodnia.
Szóval, ártalmasnak nem ártalmas rá nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!