Van valamilyen veszélye a kézi mehszaj vizsgálatnak a 31. héten?
Múlt hét pénteken és szombaton séta után fajdogalt az alhasam tompán,mintha meg akart volna jönni, amikor rosszul mozdultam erős nyilalast is éreztem, mintha nyúlna a szalag. Nagyon megijedtem, attól félek, nehogy a mehszaj kezdjen kinyilni, tegnap nem volt panaszom, holnap mehetnek orvossal megvizsgaltatni magam, de attól félek, ha kézzel megvizsgal, nehogy tényleg baj legyen, ha most nincs is. Valós a félelmem, vagy menjek el, nézessem meg? Nagyon tanácstalan vagyok.
31 hkm
Azèrt olyan kõnnyen nem nyílik ki...
Házaséletet se élsz vagy mi ez a félelem??
"A nödokid nem csinál olyat, amiből baj lehet."
Mást sem csinálnak...
Nem mondom, hogy gond van és ijesztgetni sem szeretnék senkit. De azért azzal tisztában kell lennie midnen felnőtt embernek, hogy a vizsgálatok, legyen akármilyen, soha nem kockázatmentesek!
Nekem mindkét terhességemnél még a 20. hét előtt kinyílt (belülről, tölcsérszerűen) a méhszájam; és nem éreztem belőle semmit!
Normál esetben a kézi vizsgálat miatt nem fog kinyílni; a nem 'normál esetet' meg így veszik észre. Mondjuk tényleg uh-os méréssel teljes, és pontos a kép, így az a legjobb.
Engem most is össze kellett varrni, úgyhogy már nem vizsgálnak kézzel, csak UH van. Akinek ilyen hajlama -méhnyak elégtelensége - van, annak nem jó a sok hüvelyi vizsgálat. Viszont az nem a 31. héten kezdődik, hanem sokkal előbb. Egyéb esetekben nem gond. Ha nekem nem lenne ilyen problémám, akkor az orvosom 3 hetente vizsgálna, mert így szokta alapjáraton.
Szóval menj el nyugodtan, és ne félj! Gondot nem fog okozni, ha nincs; ha meg van, akkor időben fényt derítenek rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!