Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 180 nap munkanapba beleszámí...

A 180 nap munkanapba beleszámít a táppénzen töltött idő? Fogok gyedet kapni?

Figyelt kérdés
Kb. 120 ledolgozott munkanapom van, az elmúlt 2 évből (előtte nem voltam itthon)és mikor kiderült,hogy terhes vagyok,táppénzre küldtek,mert veszélyeztetett vagyok. Sajnos a táppénzemet kimerítettem,már nem kapom, viszont még megvan a munkaviszonyom, biztosított vagyok, él a taj kártyám. Most akkor fogok gyedet kapni vagy nem? Már mindenhol próbáltam érdeklődni, de nem igazán kaptam érdemleges választ, az OEP-hez meg nem igazán tudok beülni egy napra veszélyeztetetten, mikor itthonról sem nagyon mozdulhatok. Köszi a segítséget!!26.hetes kismama
2008. okt. 30. 12:03
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
Sajnos szerintem nem fogsz gyedet kapni. A 180 napba csak a ténylegesen munkával, vagy fizetett szabadsággal töltött napok számítanak bele. A táppénzes napokat a számításnál nem veszik figyelembe.
2008. okt. 30. 12:05
 2/6 anonim ***** válasza:
62%

Én úgy tudom beleszámít, hiszen a munkaviszony a táppénz alatt is fennáll és folyamatos..

Ha teljesen biztos akarsz lenni,menj be a helyi OEP-hez és kérdezd meg, de nem kell aggódnod, mert tuti beleszámít, hiszen nem tehetsz róla, ha terhesen nem tudsz dolgozni bármilyen okból...én sem tudok, mert olyan a munkaköröm..

2008. okt. 30. 12:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Igaza van az előttem válaszolónak, sajnos nem fogsz gyedet kapni, mert megváltozott a jogszabály. Itt olvashatsz pár hasznos infót.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2008. okt. 30. 12:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Látom, írtak már azóta, szóval az első válaszolónak igaza van!
2008. okt. 30. 12:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok,hogy ilyen gyorsan válaszoltatok! Sajnos a hír nem valami vidám, de akkor ez van, már meg sem lepődöm, hogy mi mindent megtesznek velünk...Tudtok valami jó helyet ahol lehet kéregetni Pesten? hihihi csak vicc volt:-)
2008. okt. 30. 12:19
 6/6 anonim ***** válasza:
45%

Én az OEP oldalán ezt találtam:

" A jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási idő számítása

Rendkívül fontos az a kedvező szabály, miszerint a gyermekgondozási díjra jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időnek nem kell folyamatosnak lennie.

A jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időbe be kell számítani:

· a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély folyósításának idejét,

· a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok idejét.

· a rehabilitációs járadék folyósításának idejét."

[link]

2008. okt. 30. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!