Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj ha a DM-es kismama vitamin...

Baj ha a DM-es kismama vitamin mellé szedek folsavat?

Figyelt kérdés
Teherbeesés előtt folsavat szedtem, de most 5 hetes terhes vagyok és vettem kismama vitamint. Maradt még egy kis folsavam amit beszednék mellé, mert nem akarom, hogy kárba vesszen.
2018. máj. 7. 20:30
 1/3 anonim ***** válasza:
25%
Fölösleges, de bajnak nem baj. 😊
2018. máj. 7. 20:39
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
Túl sok folsav sem jó, hamar bezáródhat az idegcső.
2018. máj. 7. 22:21
 3/3 Ignis Subdialis ***** válasza:
70%

Ne azért szedd be, nehogy kárba vesszen, hanem azért, mert a 12. hétig emelt mennyiségben érdemes szedni a folsavat, hogy megelőzd a gerincfejlődési rendellenesség kialakulását.

Azért kell fogantatás előtt is szedni a folsavat, mert kimutatták, hogy x mennyiségű folsav számottevően csökkenti ennek a fejlődési rendellenességnek a kockázatát. És mivel ez a fejlődési szakasz nagyon korán lezajlik, lehet hogy még nem derül fény a baba létére, így biztos ami biztos, szedetik a babatervezési szakaszban is, és a 12. hétig legalább. Tehát nehogy leállj vele, hanem inkább vegyél még egy dobozzal.

A kismama vitaminok csak az anya normál napi szükségletét fedezik, ami köszönőviszonyban sincs a magzat gerincfejlődésével. Korábban napi 1-1,5 mg-ot javasoltak, ma 3-6 mg-ot tartanak kellően hatásosnak a rendellenesség kivédésére.

2018. máj. 9. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!