Ha nekem világos barna a szemem a férjemnek zöld akkor milyen lesz a kisbabánknak?
Én úgy tudom, a barna mindig előnnyel győz.
Erősebb határozottabb “kód” az öröklésnél.
Kellene tudni a nagyszülők (vagyis a te szüleid és a férjed szülei) szemszínét.
Illetve a szemszínt több gén határozza meg, ha jól tudom, ezért lehet, hogy a babának zöld szeme lesz, de lehet, hogy barna vagy szürkés, vagy zöldes barna, illetve ezek árnyalatai. Nehéz ezt pontosan előre megjósolni.
50% barna
38% zöld
12% kék
(az árnyalat egyébként nem számít, csak az alapszín)
De a nagyszülők szemszínét is örökölhetik. Gyakorlatilag bármelyik szín lehet a három közül, meg lehet zöldeskék, barnászöld, stb.
A férjemnek világítós kék, nekem sötétbarna szemem van. A lányunké zöldesbarna lett (annyira határeset, hogy tényleg nem tudjuk megállapítani, hogy zöld vagy barna inkább).
Anyukám mondta, hogy fiatalon neki is ilyen színű szeme volt. Már 70 feletti és "kifakult", most már szürkés színe van.
Nálunk anyukám barna hajú kék szemű , apukám szőke hajú barna szemű . Én szőke lettem kék szemmel , tesom barna szem barna haj 😀
Párom barna szemű barna hajú.
Szóval ebből kiindulva bármi lehet 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!