Aggódjak, hogy az ultrahangon jóval kisebb volt a combcsont mérete? A szonográfus szerint egy héttel el van számolva a terhesség, mert, a fejkörfogat és a felkar méretei is egy héttel kisebbek. Volt már más is így?
Voltunk 4D-s ultrahangon, akkor voltam a menzesz számítások szerint 28 hetes. Ezeket mérte a szonográfus: BPD -67,5, OFD 89, HC 249,2 AC 219,7 FL 45,54. Ami szerinte 27 hetes terhességnek inkább megfelelőbb, de a combcsont értéke picit alacsonyabb 25-26 hétnek megfelelő.
A ciklusaim alapból 30-32 naposak voltak,amit mikor számolták az elején nem vettek figyelembe, így a számítás szerintem sem pontos. A családunkban a férjemen kívül mindenki alacsonyabb. Egészségesen eszem, szedek vitamint, mozgok is.Van okom aggódni? Volt már más is akinek hasonlóan ezt mondták, hogy kisebb a combcsont?
Első terhességem picit aggódom.
Előre is köszi a válaszokat!
28 hetes km
Nincs okod aggódni. Nekem eleinte megfeleltek a méretek a terhességi kornak, ennyi idősen 1 héttel volt kisebb, 34 hetes kortól 2 héttel volt kisebb, 48 centivel született, 3000 grammal, makk egészségesen, csak ilyen pici lett. :) mi magasak vagyunk, viszont a férjem is ilyen picinek született. A baba 9 hónaposan 73 centi úgyhogy nincs lemaradva a fejlődésben. A súlya még sok is, 9,8 kg, látszik is rajta, hogy nagyon jó súlyban van.
1 mérés nem számit, ha innentől végig kisebbnek fogják mérni a babát 1-2 héttel, akkor annyi, hogy készülhetsz pár 50-es kisruhával, semmi több jelentősége nincs ennek.
Köszönöm szépen a válaszokat! Én is így voltam vele, de megnyugtató,hogy mások így is gondolják.
Ezt még azzal tetőzik a "kedves" ismerősök, irigykedők, mert már nem tudok mást mondani, hogy milyen keveset híztam, meg milyen kicsi még a hasam.
Ne aggódj
Nekem is kisebb kb 1 héttel
Elszámolva tuti nincs, mert kivételesen úgy alakult, hogy vaak kizárólag akkor voltunk együtt amikor..
abban a hónapban
Dokit meg is kérdeztem
Megnyugtatott hogy ez màr genetika, nem lesz 4 kg a gyerek
Férjem nagyon kis súllyal született egyébként
A lányom combcsontja végig két hét lemaradásban volt a többi adattól. Rákérdeztem, mire mosolyogva végigmértek minket (én 155, férjem 165), hogy az égvilágon semmi baj nincs, csak működik a genetika.
Azóta már 4 éves és mindig is a legkisebb volt a korosztályában. Valószínűleg ő is 155 cm körül meg fog állni majd. Én is mindig a tornasor végén voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!