Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az normalis, hogy ejszaka...

Az normalis, hogy ejszaka ehes vagyok es nem birok “egeszsegesen” taplalkozni? (Elso trimeszter. )

Figyelt kérdés

Ti tapasztaltatok mar ilyet?

Meg csak az elejen vagyok (10. het). Hetek ota rosszul alszom, mert eg a gyomrom ejjel. Nappal valtozo intenzitassal, de van, hogy egesz nap hanyingerem van, ami csak akkor jobb egy oracskara, ha eszek valamit. Hanyni ritkan szoktam.

Sajnos foleg a szenhidrat megy le, kifli, keksz, teszta, napolyi, azaz semmi jo.

Alapban husos vagyok, de most ra sem birok nezni, gyumolcsot, zoldseget imadom, kivanom is, de attol a gyomoreges meg rosszabb es nappal is van.

Most ott tartok, hogy ejjel 2-3 kozott megebredek es rendesen korog a gyomrom, annyira ehes vagyok, egy-ket oraba is beletelik, mig sikerul visszaaludni. Nem hiszem, hogy “valodi” ehseg, mert hiaba nem eszek ilyenkor, hajnalban ugy ebredek, hogy mar nem vagyok ehes.

Ami meg rossz, hogy a vizet keptelen vagyok meginni, 2 korty utan egyszeruen “lezar” a torkom, mintha merget innek. A szorp es egyeb cukros lottyok persze gond nelkul lemennek, holott kb 15 eve nem ittam mast a napi 2-3 liter vizen kivul.

Egyszeruen nem ismerek magamra, annyira megfordult a taplalkozasom. Mar hiztam is ket es fel kilot. Alapban vekony vagyok, de nem sovany.

Nem is az elso terhessegem, de eddig soha nem volt ilyen gondom. Nem voltam rosszul az elozoknel, normalisan tudtam enni-inni vegig, felidoig hizni sem szoktam...

Volt igy mas is?

Van ra esely, hogy kesobb ez elmulik es tudok enni normalisan, egeszsegesen?

2018. ápr. 17. 07:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem az is jó ha egyáltalán tudsz enni. Az első terhességemnél a 7.- héttől csak vajas kenyeret tudtam enni, semmi mást! Ez eltartott a 12.13.- hétig, és folyamatosan hánytam.

A másodikkal most nem hánytam, de hányingerem volt. Csak hülyeséget tudtam enni. Sós chipset, ropit, néha egy egy joghurtot, fagyit, meg ilyen vackokat, inni meg kv fél kiló cukorral. Na ez minden csak nem egészséges. 10.- héttel enyhült a hányingerem. Onnantól tudtam enni normális kaját. Gyümölcsöt, zöldségeket, répát nyersen, meg ilyeneket, volt egy idő mikor cékla befőttet ettem tonna számra. Meg hot-dogot... Mostmár minden jöhet. És míg ezeket a hülyeségeket ettem hiztam 3 kilót.

Ez van! Nem vagy egyedül...

2018. ápr. 17. 10:52
 2/4 anonim ***** válasza:
Éjjel nem voltam éhes, de az elején, meg sajnos az egész terhesség alatt főleg az édes és szénhidrát dús ételeket bírtam csak megenni.Ha nem akarsz sokat hízni akkor próbálj erőt venni magadon.
2018. ápr. 17. 11:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Azt egyél amit kívánsz,amikor és amennyit csak akarsz. Át fog menni rajtad,majd akkor odafigyelsz,hogy ne hízz túl sokat. Rajtam mindig röhög(ött) a férjem,mert vacsora után fél órával úgy korgott a gyomrom mintha egész nap nem ettem volna.
2018. ápr. 17. 14:42
 4/4 anonim ***** válasza:
75%

Nekem a fitnesz az életem, ösztönösen amióta az eszemet tudom egészségesen is eszem. Ehhez képest terhesség első trimeszter: töltött káposzta, hamburger, szénhidrát szénhidráttal, lekvár, gyümölcslevek amíg az orromon nem jön ki...... Nekem a zöldség, a teljes kiőrlésű dolgok és szinte minden jó zsír kifordult a számból, a saláta szagát se bírtam (azelőtt meg mindenhez ettem válogatás nélkül). Éjjel rendszeresen fel kellett kelnem enni valamit, mert a hányingerre ébredtem fel.

Teljesen ki voltam akadva magamra, hogy mindig rendesen eszem és amikor pasztmek a legfontosabb lenne akkor nem tudok. Ja és ezekkel párhuzamosan sportolni se tudtam a folyamatos hányingertől (de én se hánytam). Szóval megértelek teljesen.

Három dolog:

1) Ilyenkor a méhlepény még nem fejlődik ki teljesen, nem olyan közvetlen a tápanyag áramlás. Ergo a "szemét" kajákkal nem igazán ártasz neki, vagyis közel sem annyira.

2) ELMÚLIK! Ez a legjobb hírem! A 12. hét körül a rosszullétek és a kaja aberrációk is elmúlnak, velük az éjszakai ébredés és gyomorégés.

3) Én a 12. hétig szintén 2,5 kilót szedtem fel és teljesen neki is keseredtem a dolognak, de azóta meg (újabb 6 hét) egy grammot se. Nem eszem keveset de visszatértem a normális és egészséges étkezési szokásaimhoz :)

+1) Egyél amit kívánsz mert van értelme, de ne étteremben és ne boltban félkészen vedd meg! Készítsd el otthon, egészségesebb hozzávalókkal, adalékanyagmentes alapanyagokkal. A hamburgertől a pizzáig minden megoldható egy fokkal okosabban. Édesítőszerek közül egyedül a Stevia ami biztosan mehet, én ezt nyers nádcukorral meg mézzel keverve alkalmaztam az elején, most meg már csak stevia kell.

2018. ápr. 17. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!