Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Én most 29 hetes kismama...

Én most 29 hetes kismama vagyok, van-e olyan kismama aki szintén aktívan dolgozik még? Én év végéig szeretnék dolgozni persze ha tudok. És, hogy nem lehet e baj belőle?

Figyelt kérdés
2008. okt. 29. 11:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Attól is függ mit dolgozol, ha italosztályon pakolod a borosrekeszeket , a raklapokat, akkor maradj otthon, de ha egy irodában csücsülsz kis sétalehetőséggel, akkor maradj amíg te nem érzed megterhelőnek..

Én bizony a 29. héten már irodai munkára is alkalmatlan lettem volna.

Ha gondtalan a terhesség, akkor végig kihúzod munkával, de a táppénz nem sokkal kevesebb, ha van némi felmerülő kockázat.

2008. okt. 29. 12:05
 2/14 A kérdező kommentje:

Irodában ülök egész nap.Nem megterhelő.De táppánzre semmi esetre sem szeretnék menni. Amég esetleg nem muszály.

Köszi a választ

2008. okt. 29. 12:11
 3/14 anonim ***** válasza:
Én is úgy tervezem, hogy addig dolgozok, amíg bírok. Szerintem amíg jól érzed magad, kényelmes, addig nyugodtan maradj. Ha otthon ülnék, én tuti begolyóznék :D és szerintem azért olyan sok a depressziós kismama, mert magukba fordulnak otthon, mert nem tudják lefoglalni magukat valamivel. Nameg tuti egyfolytában a hűtőt nyitogatnám és kétmázsásra híznék a nagy pihenésben :D
2008. okt. 29. 12:49
 4/14 anonim ***** válasza:

Szióka!

36 hetes vagyok, és két hete vagyok itthon. 32-33 hétig minden rendben volt, kicsit jobban elfáradtam mindig, de ezen kívül semmi. Aztán 34 hetesen az utolsó hetemet dolgoztam volna, amikor becsípődött egyideg a derekamban (valószínű a súly miatt, pedig csak 7kg-ot híztam, viszont előtte is volt baj a gerincemmel), és mozdulni is alig bírtam, pedig azon a héten már csak fél napokig lettem volna (szabik miatt). Persze ha ez nem lett volna, szerintem akkor is jobb már 34 hetes körültől itthon lenni. Bármi lehet, ha meg két héttel előbb jön a pici(simán lehet ugye ilyen is), akkor meg csak két hetet lennél otthon. Táppénzre én sem akartam eljönni, hála Isten nem is kellett. Mától vagyok hivatalosan szülési szabin.

Szóval én úgy szervezném legközelebb, hogy a 34 héttől valahogy itthon tudjak lenni. Akkor már ránk fér. Furi, de egyik napról a másikra az embernek annyit tud változni hogy mit bír, hogy hihetetlen. Kitartás, szupi emberek között lenni amíg lehet.

2008. okt. 29. 13:34
 5/14 A kérdező kommentje:
És mikortól lehet pontosan szülési szabira menni? És te mire fogsz menni gyes-re vagy gyed-re?
2008. okt. 29. 13:42
 6/14 anonim ***** válasza:
Én kb 35. hétig dolgoztam. Még szerencse, mert a 37+3. nap szültem. Arra figyelj, hogy a 36. hét után nem írnak ki táppénzre. Szóval előtte menj . Én a szabijaimat használtam el, mert ezt nem tudtam és már későn akartam táppénzre menni...
2008. okt. 29. 13:43
 7/14 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, most láttam, hogy azóta írtál. Szülési szabira a kiírt időpont előtt 28 nappal lehet menni. Azthiszem kell hozzá a dokitól egy igazolás, hogy mikorra vagy kiírva és ezt is csatolni kell az íratokhoz. Ha van bejelentett munkahelyed akkor először van tgyás (szülési szabi)-ez kb fél év, utána gyed jön-másfél év, és végül még egy év gyes. Ha nincs bejelentett munkahelyed úgy tudom csak gyesre mehetsz.
2008. okt. 29. 13:48
 8/14 A kérdező kommentje:
És a 36-ik héttől csak szülési szabira lehet menni?
2008. okt. 29. 13:48
 9/14 anonim ***** válasza:
Szülés szabira a kiírt időpontod előtt 28 nappal mehetsz. Én nov 25-ra vagyok kiírva, azért vagyok mától szülésin. Hétvégék is beleszámítanak, mint a táppénzbe. A munkáltatónál intéztem, mondjuk az enyém kifizetőhely. Kérdezt meg a vállalatnál, hogy működik ez náluk. A háziorvos tölt ki egy táppénzes papírt, amin igazolja hogy mikorra vagyok kiírva. Nekem csak ennyi kellett hozzá, a többi a vállalat intézi. Én GYED-re megyek utána, 3 év munkaviszony után, ami hála Isten nem szűnik meg, és elvileg visszavárnak. Remélem addig még meglesz a cég. Azt hiszem a harmadig évben vissza kell mennem dolgozni,mert az alap GYES-sel nem megyünk semmire. Remélem segítettem valamit.
2008. okt. 29. 13:49
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én is Gyedre megyek majd. Én január 17-re vagyok kiírva.Nálunk nincs kifizetőhely de majd akkor elintézem valahogy.És én is ugy tervezem,hogy 2 év után visszamegyek dolgozni.Engem is visszavárnak.

2008. okt. 29. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!