Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A munkahelyen mikor kell...

A munkahelyen mikor kell megmondani, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés
Még csak az 5. héten vagyok, de nem bírok a munkára koncentrálni, mindig csak aludék, gyenge vagyok, az élethez sincs kedvem, csak az ágyamat kívánom. Ilyen esetben nincs táppénz, ha terhes vagyok?
2008. okt. 29. 11:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én javaslom hogy azután mond el miután a védőnő kiállította a kiskönyvet, mert innentől kezdve védett vagy, tehát nem rughatnak ki a munkahelyedről. A kiskönyvet nekem 8 hetesen állították ki de csak azért mert 3 hétre szabira ment a védőnőm, amúgy én úgy tudom hogy inkább a 10 héttől szeretnek kiskönyvet kiadni.
2008. okt. 29. 11:18
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia! Gratulálok a babóhoz. Én is sokat meditáltam rajta, de igazából azon is múlik, hogy milyen munkát végzel. Mivel én nehéz munkát végeztem egyből tppénzre kellett volna mennem. Sajnos csak a 13. héten tudtam megoldani ( véglegesítést meg kellett várnom). Nővérem 22 hetes és mai napig dolgozik. Az irodai munkánál nem feltétlenül kell táppénzre rohanni.

Hidd el borzalmas minden reggel úgy felkeni hogy" na most a lakás melyik részén unatkozz". Énlegszívesebben még dolgoznék. A fáradtság el fog múlni. Kitartás. Ja és az csak rajtad múlik mikor mondod meg a munkahelyeden. Általában babonából várnak a 12. hétig.

Boldog babavárást!!!

27 hetes kismami

2008. okt. 29. 11:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha megvan a kiskönyved, azonnal szólhatsz. Én a 8. héten közöltem a főnökömmel, és a 20. hétig dolgoztam. Persze volt olyan, hogy elaludtam a munkahelyemen, úgy ébresztettek fel.
2008. okt. 29. 11:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Az a lényeg, hogy a kiskönyved meglegyen. Nekem már az 5. héten volt, mert már volt szívhang. Úgy tudom kiskönyvet akkor adnak, mikor bizonyított az élő terhesség (orvosi papír a szívhangról,ami gyakorlatilag egy UH lelet)
2008. okt. 29. 12:00
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 9 hetesen jöttem el táppénzre de ha tehetném még inkább dolgoznék!

Nekem nem engedte az üzemorvos mert vegyszerekkel dolgoztam és folyamatos 12 órában dolgoztam!! Ugyhogy szerintem ha olyan munka körbe dolgozol ami könnyü akkor inkább menj!

Nekem van olyan mikor nagyon nehezen mennek a napok föleg ha a férjem dolgozik és egyedül vagyok itthon:(!

Mindennap azt nézem ahogy elöttem már irták hogy na most mit takaritsak mert az unalom szét vet itthon!!

Boldog babavárást!!

2008. okt. 29. 12:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Én 12. hetes koromban mondtam meg a főnökasszonyomnak. Munkaügytől támogatást kap rám februárig, áprilisban fogok szülni. Az öröm mellett felszólított, hogy februárban mondjak fel ne csesszek ki vele, mert akkor neki mit tudom én miket kell fizetnie még utánam és nem hajlandó fizetni egy fillért sem, de azt tudja, hogy ki nem rúghat! Hát ilyen is van!
2008. okt. 29. 12:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Én a 13. héten mondtam meg, mikor már kezdett nőni a pocakom és nem lehetett takargatni tovább. Elmehetsz táppénzre, ha az orvos kiír - általában a nőgyógyász javaslata kell hozzá.
2008. okt. 29. 12:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Én 6 hetesen mondtam meg, mivel kezdtem orvoshoz meg vérvételre járni, így egyszerubb volt, és amúgy sem bírtam magamban tartani. Az a veszély meg nem fenyegetett, hogy elkuldenének, sot, Igy biztosra mentem. Talpaltam napi 8 órában, vállaltam hétvégét, bár elég fáradékony voltam. Fonokom próbált volna ugyan kímélni, hogy ulomunkát végezzek legalább fél nap, de mindig valaki szabadságolt vagy beteg volt, tehát nem sok esélyem volt rá, maradt a rohangálás...a 30. héttol otthon kellett maradnom (magas vérnyomás...)
2008. okt. 29. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!