3x2 szem magne b 6-ot kell szednem egy hete a keményedések miatt, előtte magnosolvot ittam napi egyett. Most úgy veszem észre még többet keményedek. Igyam inkább a magnosolvot? Vagy a kettőt eggyütt?
Sose értettem , a nőgyógyászok miért a magne b6-ot ajánlják mindenkinek. Jutalékot kapnak érte???
Egy kalap kakit nem ér.
Én magnézium citrátot szedtem, 1500-2000 mg-ot, a vége felé volt, hogy 3000 mgot.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..
Itt elég jól ki van fejtve az egyik válaszban, hogy melyiket érdemes szedni.
Mg b6 nem szívódik fel jól...
Én a magnesolv-ot nem szeretem,mmertninni kell,mde ha hirtelen kell akkor azt szoktam..
Magnesii citrici-t szedem..ugyanezen okból
Tulajdonképpen 6 szem magneB6-ból majdnem annyi magnézium szívódik fel, mint a Magnosolv-ból, csak a hordozóvegyületben és az árban van különbség (az utóbbi harmadannyiba se kerül), de ismert a jelenség, hogy jó felszívódású vegyületekből is kinek ez jön be, kinek az.
Sajnos a készítmények megtévesztő jelöléseit illetően semmit nem változott a helyzet, muszáj külön tájékozódni. Legtöbbször csak a magnéziumvegyület tömegét írják rá a dobozra, amiből nem tudjuk meg, mennyi a magnézium valós mennyisége.
Pl. a #2 válasz szerinti 3000 mg magnézium-citrátban kb. 340 mg az elemi magnézium, ez kb. 1 tasak Magnosolv.
A magnesii citrici-ből (magnézium-citrát) közel ugyanannyi magnézium tud hasznosulni, mint az agyonreklámozott MagneB6-ból (magnézium-laktát).
Ez utóbbit én sem értem, miért folyik a csapból is: ugyanilyen összetételű és hatóanyagtartalmú az Innopharm magnézium-laktát+B6, csak feleannyiba (se) kerül. Bár a magnesii citrici-nél is megkérdezhetjük ugyanezt, ez ugyanis még receptre íratva sem nevezhető olcsónak, az ugyanilyen magnézium-citrátos készítmények közül a HERBioticum Szerves magnézium és a BioCo magne-citrát sokkal olcsóbbak (magnéziumtartalomra vetítve az árat).
A legkatasztrofálisabb azonban még mindig a Magnerot, alig van benne hatóanyag, a napi mennyiséget 12-13 tabletta fedezné, de hogy ezt kinek bírja a pénztárcája?!
Szerintem maradj a Magnosolv-nál és ha az kevésnek bizonyulna, akkor szedhetsz mellé magnézium-laktátot is (MagneB6), vagy ha számít az ár, akkor Innopharm-ot - mindenhol kapható, konkrétan jövő héten pl. akciós lesz a Rossmannban, 100 db 1300 Ft, ha jól dereng. Ebből kiegészítésként 1-4 szem a Magnosolv mellé elég lehet. Ha nem akarod keverni a vegyületeket, akkor a sima BioCo magnézium+B6 is jó választás lehet, ez is magnézium-citrát, csak amíg a fenti BioCo 150 mg magnéziumot tartalmaz, ez csak 90-et, vagyis pontosabban adagolható és ez is olcsóbb, mint a receptes magnesii citrici.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!