Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tudnék még tenni gyomorégé...

Mit tudnék még tenni gyomorégés és légszomj ellen?

Figyelt kérdés

22 hetes várandós vagyok és néha nagyon kínoz a légszomj. Nagyon aggódom, hogy nem jut elég oxigén a babának.

Sokszor felszökik a savam is, pedig nagyon odafigyelek, hogy mit eszem. Sokszor keveset eszek, mégsem jó.

A baba a koránál nagyobb és sajnos én is szedtem már fel 8 kilót.

Eddig dolgoztam, de a meleg miatt fizikai munkát már nem igen végezhetek.

Gyakran bedagad a lábam is.

Nem igazán zavart eddig semmi sem, nagyon jól viseltem az előző heteket.

Szeretném enyhíteni a panaszokat, mert szeretném továbbra is úgy élvezni a várandósságot, mint eddig.

2010. jún. 9. 17:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Minden a "normális" kategóriába tartozik, amit írsz.

Az oxigénhiányt csak Te érzed, a baba biztosan nem! Ez hol jobb, hol rosszabb lesz a vége felé. Ez alkati kérdés is, általában akik alacsonyabbak (mint én is), azoknak rosszabb, mert nincs elég hely.

Igyál apró kortyokban egy pohár tejet, vagy egyél meg egy kefírt, az helyre hozza a gyomrodat. (Legalábbis nekem segített!)

Kerüld a sós ételeket, attól kevésbé dagadsz majd, vagy legalábbis nem romlik olyan ütemben tovább.

És pihenj, amennyi belefér!

Minden jót!

2010. jún. 9. 17:28
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia,

Gyomorégés ellen a következőket bátran használhatod:

egy pohárka tej (langyosan) és a Rennie tabletta, ezt terhesen is lehet szedni. Nekem segíteni szokott mindkettő.

Légszomj miatt ne aggdj, jut a babának levegő, én is küzdök ezel, ezért ha nagyon melegem van vagy ne érzek elég levegőt, most így a 30 fokban mindig tartok 20-30 jhnyalókát a mélyhűtőben :)))) Eszem 1-2-t és jobb lesz.

2010. jún. 9. 17:29
 3/11 anonim ***** válasza:
elírtam: jégnyalóka :)
2010. jún. 9. 17:30
 4/11 anonim ***** válasza:
8%
22 hetesen 8 kilónál jársz? Az derék. Én harmadik babát várom, 61 kiló voltam a terhesség előtt, és most 6 hónaposan vagyok 64. Ez is okozhatja a légszomjadat, plusz a "teher" hirtelen növekedése, de ez majd enyhül. A sok gyomorsavra egyél Tisacid tablettát, ezt lehet terhesen is.
2010. jún. 9. 17:31
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Eddig sem a doki, sem a védőnő nem szólt a súlyom miatt.

Nem eszem többet, mint terhesség előtt, nem nassolok. Szerintem napi 1800kcal között viszek be energiát, amiből nagyon sok a gyümölcs, zöldség.

Mikor teherbe esetem azonnal leszoktam a cigarettáról, így rögtön felszedtem pár kilót.

Bízom benne, hogy a nagy meleg megállít a gyarapodásban... Legalábbis ami az én plussz kilóimat illeti.

2010. jún. 9. 17:43
 6/11 anonim ***** válasza:
56%

Első vagyok. Tök bosszantó, hogy mostanában a kilókkal paráztatják az embert. Terhesen enni kell. És ha annyit eszel, amennyit normálisan megkívánsz, és nem sokkal többet, akkor pont annyit hízol majd, amennyi jó lesz. Én az első babámmal az elején 3-at fogytam, majd 18-at felhíztam, a másodikkal 2-őt fogytam, majd 16-ot híztam, a pici most 9 hónapos, és én 50 kg vagyok. Sosem fogyóztam, és ettem ami belém fért. (Ja, 162 centi vagyok) A BMI szerint lassan a kórosan sovány kategóriába kerülök...

Anno anyám velem 30-at hízott, és ő is visszafogyott, akkoriban senki nem mondta, hogy 12 kilónál ne hízz többet...

2010. jún. 9. 17:51
 7/11 anonim ***** válasza:

OFF

Annak ellenére, hogy 1 hónap múlva szülök, 10 kg-ot híztam eddeig, ez alkati kérdés, elég sokat eszem. Ennek ellenére kiakaszt, hogy egyeseknek az a legfontosabb, hogyan érhetik el az "álomhatár" 10-12 kg pluszt a végéig.

ON

Nekem sajna alapból sok a savam, patikában vagy InSp.-ban veszek 1.5 literes Salvus vizet, naponta (főleg este)1 dl-t elkortyolok, és használ. Nagyon sós gyógyvíz, de nem az ízéért iszom.

2010. jún. 9. 17:58
 8/11 kriszta pocok ***** válasza:

Szia!

Teljesen igaza van az utolsó hozzászólónak.

Alkati kérdés a hízás, fogyás. Mi most várjuk a második gyermekünket, 27 hetes km vagyok, és én is híztam már 10,5 kg-ot. Nem nassolok, nem eszem reggeltől estig, és mégis. Mondjuk nekem sokat kell feküdnöm valószínű azért is, de nem tudok mit tenni, ennem meg kell.

Savam nekem a terhességem elejétől van, persze egyre rosszabb, ahogy a gyomor jön feljebb, de én is a renniet szedem, és az használ, illetve vízet szoktam még inni, vagy tejet. Nekem is nagyobb a babám két héttel, ő sem lesz kicsi, lányom se volt az. Minden leletem jó.

Próbáld ki a renniet, szerintem jó lesz.

szia

27 hetes km.

2010. jún. 9. 18:33
 9/11 anonim ***** válasza:

Betöltöttem a 36. hetet, sajnos tudom, hogy a gyomorsav csak rosszabb lesz, már attól is érzem felfelé csorogni, ha csak lehajolok valamiért, vagy kicsit előredőlök. Ami ideig-óráig segít: magasbbra polcolva aludni, feküdni; Korpovit keksz, mert felszívja a savat; pár korty tej vagy joghurt.

Viszont van egy jó hírem: szülés után azonnal elmúlik:)!

2010. jún. 9. 19:07
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!! :-))

Igazándiból nem vagyok megrémülve, hogy ennyit híztam, mert sem a doki, sem a védőnő nem szólt érte. Nem érzem, hogy nehézkesebb lennék.

Mindenkinek szép babavárást!!

2010. jún. 10. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!