Valaki azt mondja, hogy az első 12 hétben fokozottan kell ügyelni a kis zigótámra, tilos a mozgás, valaki azt, hogy könnyedén, erőlködés nélkül szabad sportolni, mert ha életképes, úgy is beágyazódik erősen. Sportolhatok, vagy nem? !
Nem csak akkor válhat le a baba, ha nem egészséges. A méhedben is kialakulhat vérömleny, és akkor is lehet vetélés a vége. Nekem is ez volt, de szerencsére gyors orvosi segítséggel (gyógyszer)megmaradt a babám. Teljesen egészséges, de ha pl aerobicoztam, vagy súlyzóztam volna, akkor lehet, hogy elveszítem ( és soha nem tudhatod, mikor alakul ki ilyen vérömleny, mert én is nagyon jól éreztem magam a bevérzés előtt, pedig már napokkal azelőtt kialakult).
Persze ez egyénfüggő és nem túl gyakori. Veled biztosan rendben van minden, de azért azt tanácsolom, kerüld a sok rázkódással és erőlködéssel járó sportokat!
Szia, nekem a doki azt mondta az első 12 hétben semmi sport, semmi welnessz, tilos a forró fürdő, tilos bármit is megemelni, tilos biciklizni, semmilyen gyógyszert nem szabad szeedni, sőt a szexre is azt mondta csak nagyon óvatosan, de inkább ne. A terhesvitaminokat kifejezetten ajánlotta, nekem az elevit be is vált! Nagyon akartuk ezt a babát és nem volt könnyű 12hét azt elmondhatom! Igyekeztem mindent betartani, mert első a bébi, a sport meg a többi jöhet majd a szülés után is! Megérte mert szépek vagyunk, egészségesek eddig hála az égnek semmi gönd, remélem néhány hét és a karjaimban tarthatom a drágámat. Egyébként egészségesen estem teherbe, tehát nem volt semmi különleges oka a doki tanácsainak, csak ő azt mondta jobb az óvatosság! Az elején egy egészséges baba is elmehet ha a mama nem vigyáz kellően magára és nem kíméli magát ez alatt az időszak alatt!
Szerintem ha akarod ezt a babát, akkor vegyél vissza a tempóból, élvezd a terhességet és pihenj pihenj amennyit csak tudsz! A sportot cseréld le könnyű sétára, az esetleges diétákat meg megengedett nassolásra! (ettől még nem fogsz 30kilót hízni) Tudasd a pároddal, hogy most aztán úgy vigyázzon rátok ahogy csak tud, mert bizony anya leszel! Ha az a baba egészséges akkor megmarad, ha meg nem akkor sport nélkül is megszakad a terhesség!
Boldog babavárást!
35hetes leendő anyuka.
Sajnos észre sem lehet venni. Egyszer reggel, mikor kimentem a mosdóba, véreztem. Azonnal rohantam az ügyeletre és az UH-n látszott a haematóma. Gyógyszert kaptam rá, hogy megmaradjon a baba és 2 hétig szigorú fekvés volt.
DE! Nem megijeszteni akartalak, ez nagyon ritka, csak azért írtam le, hogy gondolom azért mondják sokan, hogy tartózkodni kell a sporttól, mert ők is hallottak ilyenről.
Ha nem érzed megerőltetőnek, akkor biztosan nem árt Nektek. Csak vigyázz magatokra!
Egyébként, ha elmész UH-ra, akkor azért ezt észre szokták venni, csak nekem ez a 6. hét után volt és akkor még nem látott ultrahangos.
34 hetes vagyok, engem lehet, hogy megköveznek itt, de én tornáztam a terhességem elején is, és azóta is. Rubint Réka kismama dvd-jét csinálom, illetve van itthon egy ellipszis tréner gépem, azt használom. Ezen kívül sokat lépcsőzök és sétálok. A szex is ment az elejétől fogva, mondjuk nem olyan gyakran, mint előtte.
A babámnak se, nekem se semmi bajunk.
Sőt szerintem jót is tesz a torna, nem vagyok dagadt, nem fáj a derekam, nincsenek visszereim, stb.
Hozzá kell tenni, valószínű azért ez egy szerencsés terhesség, mert az elejétől fogva semmi panaszom nem volt, azon kívül,hogy a hasam nő, nem érzem terhesnek magamat.
Én mindenkinek ilyen terhességet kívánok, mint az enyém.
Szerintem mindenki döntse el, az orvosával együtt, hogy milyen fizikummal, egészséggel és állóképességgel bír, hogy lehet-e tornázni vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!