Terhes vagyok és van egy beteg testvérem mit tegyek?
Értem, ha tanácsot szeretnél, akkor ezek is fontos infók!
Amúgy marad a beszélgetés vele! És kérdés, hogy eddig a szüleiddel miért nem beszélgettél róla, ill.tesóddal miért nem beszélgettél erről!?
Tehát akkor ellátja magát, nincs vele otthon gond, csak a munkahelyén jön elő a probléma?
Akkor menjetek pszichológushoz, valamit csak tudnak vele kezdeni! Legalábbis kiderül mi a gond.
Szerintem ha le tudott érettségizni, meg ez a gondja annyira nem volt zavaró, hogy emiatt szülteitek eddig orvoshoz vigyék akkor nem lehet komoly "fogyatékosság".
Az, hogy súlyosan zárkózott szorongásos esetleg depressziós és emiatt nem dolgozott eddig (amit ne igazán értek miért kellett hagyni) arra mezei pszichológus is írhatna neki gyógyszert. (ha pedig tényleg súlyos a gond diagnosztizálja) És igen szüleitek halála után szerintem igenis itt az ideje,
hogy komfortzónájából kilépjen és elkezdjen dolgozni. (ez önzőnek hangzik, de neked most már gyereked és gondolom családod van akikért szintén felelős vagy...mondjuk arról nem írtál van e férjed és ő mit szól ehhez?)
Az a baj, hogy ha magadhoz veszed és ellátod azzal gyakorlatilag átveszed a szüleid helyét, és nem lesz rákényszerítve arra hogy megtanuljon önálló életet élni. Ugyanúgy kitartott lesz, mint eddig.
Nyilván segítened kell neki, hiszen a családod, de ez nem azt jelenti, hogy mostantól majd akkor te látod el. Segíts neki, hogy eljusson egy jó pszichológushoz, és derüljön ki mi a baja, kapjon megfelelő kezelést.
Valamint abban támogasd, hogy talpra tudjon állni és önállósodni.
Jaj, na most meg önsajnálat! Így valóban nem lehet rajtad segíteni!
Hatvanadjára kérdezem, eddig miért nem beszéltél a szüleiddel a tesódról? A tesóddal miért nem beszéltél erről??
Ugyanúgy kezeld, mint nem terhesen kezelnéd a helyzetet! Semmit nem változtat a terhességed.
Van egy beteg testvéred, aki ideáig nem érdekelt, most pedig a terhesség indoknak használva, szintén nem akarsz foglalkozni vele. Hát ne tedd!
Te fogod megkapni érte a "büntetést", nem mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!