Érezte valaki a terhessége során, hogy bizonytalan és fél, hogy mi lesz a baba születése után?
Ne értsetek félre, várom a kisfiamat, de néha elfog a kétség, hogy:
1. Most már soha nem leszünk ketten a párommal és hogy lesz idő egymásra.
Igazából ettől rettegek legjobban, mert nagyon szeretem őt.
2. Jó anya leszek e, tudok e majd úgy foglalkozni vele ahogy megérdemli.
Azt hiszem a hormonok is kozrejatszhatnak ezekben a gondolatokban, mert van hogy a semmitől is sirnek pl ha hallok valami rosszat a hírekben..
Voltak ilyen érzései valakinek?
A párkapcsolat hogy alakult szules után?
Hogy ne lennétek ketten? 😊 Amíg pici, sokat alszik, utána meg simán rá lehet hagyni nagyszülőre, v ha nincs a közelben, akkor 1-1 ovis, sulis napon szabin lenni.
11 hetes a kislányom, nappal szinte semmit nem alszik, cserébe éjjel sokat. 8 körül letesszük, onnantól kezten vagyunk. Tudunk filmet nézni, együtt főzni, társasozni, beszélgetni, szeretkezni... ugyanúgy, ahogy eddig (max kicsit halkabban 😄). Hétvégén mindig úgy megyünk sétálni vele, hogy egy cukit útbaejtünk. Baba alszik a babakocsiban, mi eszünk egy sütit v iszunk egy kávét, beszélgetünk. Sokkal többet randizunk, amióta megszületett. 😊 A kapcsolatunk pedig erősebb és jobb, mint valaha, szerelmesek vagyunk egymásba és a kismanóba is. Sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozattabbak lettünk általa.
Ha nem lennél jó anya, nem foglalkoztatna a kérdés. Még meg sem született, már most rá gondolsz! 😊
Ne izgulj, minden rendben lesz!
27N:
Szia!
Először is, ne nézz híreket... :)
Nekem is voltak kétségeim. Féltem én is a szétszakadástól. Hogy mennyi minden más lesz majd köztünk. Lesz-e egyensúly?
Mondjuk mi már lecsendesedtünk akkorra a fiatalos kavalkádból, kinőttük az esti összejöveteleket, a városban mászkálást.
Szülés után kemény volt az első fél év. Lehet volt az 10 hónap is..
Arra jöttem rá, nagyon fontos a párkapcsolat erőssége és hogy ténylegesen biztos alapon álljon a kapcsolat.
A hüvelyi szülésem volt, ezért el kellett telnie egy kis időnek, amíg mertem a párommal szeretkezni. Libidóm nulla volt - bár még most is az.. :D
Épp ezért órási türelem kell a férfitól, hogy ezt az időszakot átvészelje a pár. Persze sokan vannak, akiknek ez az egész "meg sem történik", mert az anya fitt és hamar regenerálódik és a libidója sem változik a baba érkezése után.
Szóval kemény első 1 évünk volt, de nem magunk miatt, hanem az idő hiány miatt. Én fáradt voltam, ő nem. Ebből adódtak inkább viták. De ahogy önállósodik a fiúnk, egyre jobban tudunk egymással is foglalkozni. Mostanra már tudunk rendszeresen randizni is :)
Tipp:
Törődjetek azzal, hogy legyen saját időtök. A baba mellett is lehet otthon randizni. Főleg, hogy sokat alszik eleinte :) Akkor jöhet a gyors előkészület, elő a forró csokit vagy más finomságot és tv, telefon nélkül huppanjatok le a kanapéra és foglalkozzatok egymással.
Másik, hogy a baba tud rugalmas lenni. Amint kiismered, hogy mi nyugtatja meg (leginkább a testközelség), bárhova el tudtok menni. Üljetek be barátokkal, vagy csak kettecskén egy kávézóba. Ha szoptatod, adott az étkezése, ha tápszeres lesz akkor termoszban tudod vinni magaddal a meleg vizet ha megéhezne. A baba addig a kocsiban vagy a kendőben tud aludni. Ha nézelődik, akkor meg veletek "ül" az asztalnál. Imádtam ezt az időszakot. Ki kell használni azt, amíg egyhelyben elvan. :)
Az, hogy milyen anya leszel, az majd kiderül. De úgysem leszel 100%-ban olyan, mint amilyennek elképzeled magad. :)
Én is azt hittem milyen jó leszek, de végül oda jutottam, hogy harcolok magammal, hogy figyeljek oda a következetességre, stb.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!