UH-n kívül van valami házi praktika?
11 hetes km vagyok. Még 10 napom van a következő UH-ig. Tavaly volt egy "befejezett vetélésem" 5-6 hetesen, tehát kiürültem magamtól, nem kellett művi beavatkozás. Most napról napra egyre jobban félek, izgulok ... ez a terhességem eddig maga az álom, nem vagyok rosszul, nem véreztem, semmi...
Vérvétel és pisivel minden rendben. Szabályos petezsákban szívhang volt 3 hete mikor voltam utoljára.
Ennek ellenére bennem van a félsz, mivel nem érzem magam terhesnek. A cicik fájnak csak. Ha csinálok egy terhességi tesztet és erős 2 csíkot mutat akkor nincs baj a picivel? Vagy valahonnan másképp megtudnám állapítani? 10 napig megőrülök még,amíg a doki lát...
Köszönöm!:(
Utolsó javaslatát tartom a legjárhatóbb út.
Viszont ezt sem játszhatod el mindig.
Nem tesz jót az idegeskedés.
( tünetek pedig nem mindig vannak.. Nekem máig nincsenek kézzelfogható tüneteim 22. Hetet kezdtem meg)
Ha nagyon felsz, de nem akarsz orakat ulni az ambulancian, akkor ajanlom hogy menj el babamozira. Ez egy ultrahang, ahol latod a picit, hallod a szivhangjat, nezheted a mozgasat, de olcsobb mint egy ultrahang mivel nincs orvosi diagnozis, csak a video (amit altalaban meg is kapsz). Van eleg olcso babamozi is (nincsenek meresek, 4d uh), meg vannak picit dragabbak is (lemerik a babat, 5d uh), valahova meg kupont is lehet talalni hogy meg jobb aron legyen. Ha gond lenne, akkor azzal a videoval mehetsz surgossegire, azt a szonografus is latja, ha meg nincs gond akkor megnyugszol kicsit.
Masik megoldas a szivhang hallgato, bar azt csak a 14. hettol javasoljak, mivel elotte nehez megtalalni a hangot, ami megjobban megijeszthet. En 10. hettol hallottam vele a szivhangot, csak keresni kellett.
Én is aggódós voltam ebben a szakaszban, de nincs rá "gyógymód" csak, hogy bízz benne, hogy a baba rendben van. :-) én is ezzel nyugtatgattam magam. Szívhang hallgató meg rizikós... nekem mellsöfali a lepényem és 17 hetesen elég sokat kerestük mire megleltük. Én nem is használtam utána mert csak fájt a hasamalja töle. De mára már mocorog, így abból tudom, hogy jól van. :-)
21hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!