Az "élő" szó magában hordozza hogy van a picinek szívhangja?
Csütörtökön voltam TB-s terhesség megállapításon.
A papírra ez van írva: egy élő embrió, CRL: 5 mm.
Grav. : 6 ( gondolom, hatodik hétnek felel meg )
Lúdtojás nagyságú gravid uterus afv-ben.
Kóros semmi. ( ezt már nem idézem )
A babát nem láttam, nálunk csak magánrendelésen mutogatják, különben nem. A doki szerint minden oké.
Az hogy élő embrió, azt jelenti, hogy működik a kis szív? Ettől élő a terhesség? Ilyenkor a vetélés kockázata már kisebb lesz?
Hát mivel csak az élőknek dobog a szivük, igen :)
Gratulálok! :)
Köszönöm!
Bevallom, ezen sírtam örömömben. Másfél hete még csak petezsák volt, ez óriási fejlődés azóta.
Igen, csak akkor írják rá hogy élő. Én először túl gamar mentem és nem volt szívcsőpulzàlás, akkor nem írta rá hogy élő, majd csak akkor amikor már volt. El is magyarázta az orvos hogy csak akkor ír rá élőt ha van szívcsőpulzàlás.
És megkérdeztem az orvosomat a vetélés kockázatairól, azt mondta hogy az első vízválaszto a szívhang, kb 6-7 hetesen, a második vízválasztó 10. hét onnan már sokkal kevesebb a vetélés de teljes nyugalom csak a 12. héten lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!