Terhesség alatt magas vérnyomás ( 160/100 ). Nagy veszélyt jelent?
Pár napja feltettem egy kérdést itt,toxémiával kapcsolatban,mert terhes gondozáson magas vérnyomást mért a védőnő 150/100-as vérnyomást.
Délután vissza mentem 160/102 volt. Mentünk másnap Nst-re,ahol említettem ezt, csináltak toxpanel vizsgálatot, vizeletet néztek,amiben nincs fehérje. Szubjektív tüneteim nincsenek,néha homályos látás, álmosság.
Ma vissza rendeltek újra nézték vérnyomást, 160/100 volt. Az orvos azt mondta,hogy eddig terhesség indukált a hipertónia,3x1 dopegyt,diéta. A lábam is tiszta ödéma, nem is értem hogy engedhetett ki a doktor úr ilyen vérnyomással. Itthon reggel délben este mérnem kell,és írni egy lapra,majd jövőhet csütörtökön nst-n újra nézik,ha addig magasabb lenne a vérnyomás 170-nél akkor azonnal sürgősségi.
Nagyon félek ettől a toxémiától, a babát is nagyon féltem. Volt már valaki így? Ha igen írjatok már le,hogy milett a végkimenetele ennek az egész vernyomasos dolognak. Üdv. 36+5 napos kismama.
Engem 150/85-tel és kismértékű vizesedéssel 5 napra befektettek a kórházba megfigyelésre 32 hetesen. Kaptam 2x1 dopegyt-et és napi 3x kell mérnem vérnyomást.
Azóta csak a kezem dagad icipicit, vérnyomásom teljesen jó. Reméljük így is marad.
34 hkm
múltkor is írtam már neked. ez rohadt magas, amikor gyógyszer mellett is ennyi volt, nekem már indították.
felelőtlen az orvosod. remélem, legalább nem fizetsz ezért neki :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!