Túl rövid FL - combcsont méret az UH-n, szerintetek probléma?
Kislányt várunk, a súlya és minden adata végig 1,5-2 héttel le volt maradva. Ma voltam a 38 hetes UH-n, az eredmények mindegyike jó lett, kivéve az FL-t. Súlyát is behozta, már 3303 gramm.
Viszont az FL csak 69 mm, ami 35 hetes méretnek felel meg. Ez most már 3 hetes lemaradás.
Szonográfus mérte az adatokat, ő nem mondott semmit hogy baj lenne, én pedig a kinyomtatott leletet már csak kint láttam és mivel sok kismama várt, nem akartam visszamenni.
Orvosomhoz holnap délután megyek. De addig is, aggódom :(
Egyébként én is és a Párom is magasak vagyunk, 178 illetve 182 centisek. Tehát nem nagyon örökölheti a baba az apró termetet tőlünk. Szerintetek baj van?
Szia, nekem tavaly született a fiam. Nálunk dettó ez volt mindig a helyzet kb a 24. hét után, megfejelve azzal, hogy a fejmérete pedig 3 héttel nagyobb volt mindig a számított korához képest.
Egyszer a dokim is elsápadt. Képzelheted én mit éreztem!
Már kikerestem az összes ide vágó betegséget is.....
De megnyugtatlak: tök egészséges "óriásom" született: 4360 gr és 55 cm. Szóval egy dundi gombóc lett. Most is az. Tény, hogy a bátyjához viszonyítva talán most is rövidecskébb a combja, de semmi baja nincsen. Talán ilyen marad, talán majd kinövi.
A tesó most kezd nyúlni, lehet, hogy ő is így lesz.
Próbálj meg megnyugodni, esetleg más dokit is megkérdezni.
Sok egészséget és boldogságot kívánok!
Köszönöm a megnyugtató válaszokat.
Igen, a terhességi kor eleve nem jó nálunk, mert nem 28 napos ciklusaim voltak. Ezt rögtön mondtam is a terhesség elején, de nem írták át a terhességi kort. Végig megvolt ez a 1,5-2 hét lemaradás minden adatban.
Mostanra a combcsont kivételével behozta a többi méretet. Abban bízok, hátha picit elmérte a szonográfus. És igazatok van, kint is megnőhet még :)
Egyébként most a héten vasárnap fekszem be a kórházba és hétfőn reggel császároznak, azaz 39+1 napon. (szembetegség miatt)
Aranyosak vagytok, köszönöm :)
Szia!
Nekem is azt mondták a 36 hetes Uh-n, hogy a pici minden mérete jó, csak a combcsont mérete nem stimmel a terhességi korral. Már nem emlékszem mennyit mértek, de a doki azt mondta, hogy nem lesz nagy baba. 3850 grammal és 60 centivel született. (ennyit a mérésről)
Hátha visszaolvastok.
Csak jelzem, hogy 2010.06.16-án megszületett a kislányunk, és teljesen egészséges. Szép hosszú baba, 53 centivel született. Tehát az Uh-s méretek nem annyira mérvadóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!