Mitől függ a magzat mérete? Nagy magasságkülönbségű párok, nálatok hogy volt?
Férjem 1,90 m magas es nagyon testes. En 1,6 m vagyok es vékony. Fiunk 49 cm es 3100 gramm volt. Most hármas ikreket varok, kíváncsi leszek. Eddig alig van közöttük eltérés és átlagos nagyságúra becsülik oket.
De pl a nőgyógyászommal igxanaz a felállás mint nálunk (nagy apa, kicsi anya) es a gyerekek mind 4 kg felettiek voltak. Nem tudta őket termeszetes uto megszülni, pedig próbálkoztak.
Szûleim : 162, cm vékony anya, 193 cm 100 kg apa
3250g lettem én, tesom 3750g 53 cm mindketten.. Én nő vagyok, 174 cm, tesóm 187 c,m lett
Férjemeknel:
Apa 175 cm
Anya 153-4 cm vékony testalkatúqk
1. Gyerek 3750 g cm nem tudom, de majdnem ottmaradtak ( 186 cm vekony izmos felnőtt)
2. Gyerek időre 2490 48'cm ( 177-8 cm vékony izmos felnőtt)
Nekünk pedig még nem született meg a babánk..
A medence számít egyébként is.. Alak, és mekkorára tud tágulni...
Én olyat olvastam egyszer, hogy az anya és az apa születési súlyának az átlaga lesz kb. a baba. A nagyfiamnál ez bejött kb. a férjem kerek 3 kilóval, én 3 kiló 5 dekával születtem, a kisfiunk 2,97 kg lett.
Aztán ikreim is születtek, elfértek bennem, pedig alacsonyabb is vagyok nálad 4-5 centivel, a kettejük összsúlya 4,7 kiló (2,2+2,5) volt, plusz egy helyett mindenből kettő - lepény, víz, burok, stb.
Ha nagy magzat miatt aggódsz, gondolj az ikresekre, sokszor 5-6 kiló a két baba összesen, plusz tartozékok, mégis ki lehet őket is hordani teljesen átlagos magassággal is. (Az átlag magyar nő 164 cm)
Egy szimpla 4 kilós magzat is "semmiség" ilyen értelemben, nyugi. De szerintem 3,5 körül lennének a babáitok.
A nagyobbik lányom nem a jelenlegi páromtól van. Az exem elég nagydarab, a családja is ilyen, de az anyja mondta, mindkét fia kis súllyal, mérettel született, az ex épphogy időre, a nagyobbik még előbb. Na, a lányom is 38 hétre meglett, 3120 g, 51 cm.
Nálunk a családban viszont jellemző volt a kiírt időpont után szülni, és nagy babák születtek.
Jelenlegi párom 187 cm, 100 kg körül van. Mikor a kicsit vártam, szóba kerültek ezek a dolgok. Ő időre született, de nem volt kicsi (én se, 3750 g 62 cm.)
38 hétnél már azt gondoltam, na most kéne meginduljon...
Elhúzta, 41 hétre születet 54 cm és 3860 g volt, ezzel a születési súllyal túllicitált engem és az apját is :)
Most várjuk a tesót, kíváncsi leszek :)
12hkm
160/60átlagos nő vagyok.Két apától született 3 gyerekem.Az apák is átlagosak kb.175-178cm.
1 baba 4650g
2 baba 4380g
3 baba 4740g.
Fogalmam sincs mitől függ.Ha a méretünk számítana kb 3kgos babákat kellett volna szülnöm.
Annyi összefüggés van nálunk, hogy a magasabb és nagyobb súlyú apától nagyobb babám született.
De mindkettő 3 kg alatt és 50 cm alatt volt. A lányom 38+3, fiam, 39+6 - on született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!