Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha külföldre készülnétek, és...

Ha külföldre készülnétek, és terhes lennél? Valaki, akivel ez történt?

Figyelt kérdés

Pár hónap múlva költöznénk Nyugat-Európába, van már egy kétéves gyerekünk. Van rá esély, hogy közben összejön még egy. Nem vagyunk már túl fiatalok, szóval nincs rengeteg időnk rá.

Találtam itthon (hosszú keresés után) egy orvost, akiben nagyon megbízom, nála született a kisfiunk is.

Ha terhes lennék, úgy érzem, szívesebben szülném meg itthon. És csak utána mennék.

Ti hogy döntenétek/döntöttetek?

2018. jan. 26. 15:36
 1/10 anonim ***** válasza:
76%

Persze, majd az újszülöttel fogtok költözködni.

Felejtsd el, nekem is jó dokim volt otthon, de külföldön szültem.

Most akkor hogy legyen? A páromnak szerrződése van x hónaptól.

Okés, jaj de LEHET terhes leszek, mondja vissza ő az egyetlen lehetőséget vagy maradjak otthon egyedül.

Költözzek utána a babával meg nagy gyerekkel?

Nem, jöttem vele, aztán csá.

2018. jan. 26. 16:03
 2/10 anonim ***** válasza:
68%

Attól is függ hova költöztök.

Otthon dolgoztam pár évig kórházban, most pedig külföldön dolgozom kórházban több mint 10 éve, itt is szültem. Tehát belülről van viszonyítási alapom, semmi pénzért nem szülnek otthon, borzasztó maradi minden, maradiak a gyógyszerek maradiak a szokások. Nekem választott császárom volt külföldön császár után 3 órával vígan járkáltam, otthon olyan régi fajta epidurált adnak amiután 24 Óráig felkelni sem lehet. Semmi pénzért nem szülnek otthon.

2018. jan. 26. 17:14
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nos, felfuggesztenem a gyerek programot és a koltozes utan állnék neki újra.
2018. jan. 26. 18:39
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Hetedik éve élünk külföldön, de ha én az első évben önző módon magára hagytam volna, hogy egyedül élje át a kultúrsokkot, a honvágyat, a magányt, egyedül alakítsa ki az új életét, munka után egy üres lakásba menjen haza, a családját meg csak neten láthassa... hát arra valószínűleg ráment volna a kapcsolatunk. A világot jelentette mindkettőnknek, hogy kapaszkodhattunk egymásba. Volt hogy együtt sírtunk. Túléltük, teremtettünk közösen egy új életet, ma már ezt szeretjük, és nagyon jó visszaemlékezni, hogy lépésről-lépésre együtt építettük fel mindezt. Ne adj ekkora pofont a házasságodnak önként..
2018. jan. 26. 18:39
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen, tudom milyen itthon, de meg pont kifogtam egy kórházban a normális körülményeket (azóta elment onnan a dokim), és eldöntöttük, hogy a következőt magánban szülnem ugyanennel a dokinal. Az sem lenne sokkal drágább, ha mindent egybevetunk.
2018. jan. 26. 18:41
 6/10 A kérdező kommentje:

Epiduralt kaptam (mert kertem), de nem azt a fajtát, amit írtál.

Azt nem irtam, hogy a férjem egyedül lenne kint. Olyan a munkája, hogy akármikor (szinte) akárhol el tudna helyezkedni.

2018. jan. 26. 18:43
 7/10 anonim ***** válasza:
69%
Mindenképpen mennék külföldre amilyen gyorsan csak lehet. Odakint majd meglàtod, hogy ami itt szupernek tűnt, az az elfogadhatót sem közelíti meg. Teljesen màs a hozzáàllàs a vàrandóssàghoz, szüléshez.
2018. jan. 26. 19:37
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat. Két vetélés és sok orvospróba után született a kisfiam, és eléggé ragaszkodom a doktornőhöz.

Viszont menni is nagyon akarunk. Plusz benne vagyok a célországban élő magyarok csoportjában, akik szerint ott az első pár hónapban nem nagyon foglalkoznak a kismamákkal. Ez is befolyásolt.

Akkor elengedem ezt.

2018. jan. 26. 19:51
 9/10 anonim ***** válasza:
Mi a cél ország?
2018. jan. 27. 06:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Melyik orszagba keszultok? En is kulfoldon elek, de itt nagyon szuper a rendszer.
2018. jan. 28. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!