Kinek hány napra jött meg missed ab után? Utána ugyanolyan hosszú és erősségű volt, mint előtte? Volt valami változás?
Nekem kb. 5 hétre jött meg, de végig görcsölt a hasam. A dokim eleinte a műtétre foga, majd arra, hogy meg fog jönni. Ha jól emlékszem amúgy olyan erősségű volt mint régen (2007-ben volt). Nekem 6 hetes kontrollra kellett visszamennem, minden rendben volt, így a következő menzim nem jött már meg, mert egyből terhes lettem. Szóval csak 1 menzi volt a két terhesség között. Azt nem értem, hogy miért nem kell kontrollra menni, azért az biztos, mégha minden rendben is volt műtétnél... Doki mit mondott, mikor próbálkozhattok?
Szívből kívánom, hogy mihamarabb sikerüljön a baba!
Ja es azt sem tudtak mikor lehet probalkozni, hiaba kerdeztem. Mondjuk tudom en hogy megy ez otthon, csak kivancsi voltam itt hogy, de ilyet, hogy nem tudja a nover?
Egyebkent gratulalok a babahoz. Ugyik vagytok , hogy ilyen hamar sikerult a mutet utan. Remelem rendben zajlik, zajlott minden.
20:27-es vagyok
Ja, hogy te Angliában vagy! Így már értem, külföldön elég sok mindenben vannak eltérések a terhességgel (is) kapcsolatban. Én azt olvasgattam itt az oldalon, hogy a műtét bekavar a ciklusba, de ha 1 hónapig nem jön meg, akkor a doki tud adni valami gyógyszert, hogy megjöjjön a menzi (legalábbis itthon). De olvastam olyat is, hogy nem is jött meg a lánynak, mert terhes lett. :) Az, hogy mikor lehet próbálkozni attól is függ, hogy milyen idős terhesség halt el. Minél korábbi és minél problémamentesebb volt a műtét, annál hamarabb regenerálódik a szervezet. Ha tested és a lelked készen van, akkor érkezik a baba is! :D Nehéz lehetett neked ott idegenben ezt végigcsinálni... :( Nekem a családom ott volt mellettem, de napokig csak zokogtam, semmi nem vigasztalt, de hogy még ismerős beszédet se halljak... Szörnyű lehetett! A terhességem egyébként problémamentes volt, igaz, egyszer rám ijesztettek (téves diagnózis egy dokitól), de szerencsére nem volt semmi baj. Csak ugye ilyen előzmény után nagyon féltem és ha már valami nem olyan volt mint előtte, nagyon meg tudtam ijedni. Már 21 hónapos a kisfiam, igazi kis energiagombóc!
Akkoriban sokat olvasgattam a miértekről, a hogyanokról, az nyugtatott kicsit meg, hogy "állítólag" a szervezet még emlékszik a terhességre, ezért vetélés, műtét után hamar teherbe lehet esni. Egy másik vélemény szerint azért halnak el az első babák, mert a szervezetben felgyülemlett méreganyagokat magukba szívják, ezért a következő terhességnél már kitisztul a terep. Hogy mennyire igaz nem tudom, de engem kicsit megnyugtatott. Szedjél terhesvitamint, hogy feltöltődjön a szervezeted és próbálkozzatok, ha úgy érzed készen állsz!
Tényleg tiszta szívből kívánom, hogy mihamarabb te is terhes legyél és egészséges, szép kisbabád szülessen!!!!
Bocsi, hogy kicsit hosszú lett.... :)
Szia! Nem baj, hogy hosszu lett. :-) Remelem igazak azok, amiket a vetelessel es a mutettel kapcsolatban tudsz. Ezeket en is hallottam. En is beszeltem itt olyannal, aki a mutet utan meg a mensi elott terhes lett. Az egyiknel semmi gond nem volt, a masiknak sajnos az sem maradt meg. :-(
Nem volt itt rosszabb atelni, mint otthon, mert parom is itt van mellettem meg apukam es elettarsa is ebben a varosban laknak. Otthonrol a csalad is tamogatott es nagyon izgultak ertem. Parom nagyon sokat segitett, ahogy mellettem allt.
Hat en mar majdnem 12 hetes voltam mikor a mutetet vegeztek, de 8 hetesen vettek eszre, hogy 6 hetesen elhalt a baba. Mivel biztosra akartak menni, azt mondtak menjek vissza ket het mulva. Sajna addigra mar baba sem volt, felszivodott, igy csak a petezsakot tavolitottak el. Azert ment olyan konnyeden a mutet.
Itt sajnos csak 12 hetesen van az elso uh. hacsak addig nem verzel. nekem egy csepp ver sem volt, de valahogy testileg-lelkileg is ereztem, hogy valami nincs rendben, de hiaba konyorogtem, hogy had menjek korabban uh.-ra. Erre elmentek privat jo dragan es ott kaptam a sajnalatos hirt. Persze utana mar fogadtak masnap a korhazban is uh.-ra.
Ja, az elozo terhessegem elott mar 7 honappal (eddig probalkoztunk) elkezdtem a terhesvitamint. Sajnos kulon folsavat +-ba csak par hetes terhesen. Viszont elotte 3 honappal cickafarkfu teat ittam. Hiszem, hogy az is segitett.
Most a mensit varom es utana felpakolob meg vitaminokbol , gyogyfuvekbol (cickafark, palastfu, terhesvitamin, folsva, magne b6, gynex...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!