Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elég sok kg jött fel rám, ez...

Elég sok kg jött fel rám, ez szülés után vmennyit változik majd? Most fel vok vizesedve is már eléggé.36 hetesek vunk. Csak már tök kellemetlenül érzem magam és csúnyának látom magam.

Figyelt kérdés
2008. okt. 25. 22:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez megnyugtat: nem vagy ezzel az érzéssel egyedül. Én is szülés előtt vagyok, kb 15 kilót híztam, hatalmas a pocakom, de a legnagyobb jóindulattal sem mondhatom azt, hogy máshova nem híztam. Épp ma próbáltam egy régi gatyámat, még épp feljön összegombolás nélkül, de úgy nézek ki benne, mint akit beletöltöttek. Tény, hogy elég magas vagyok és vékony alapvetően, nem is táplálkoztam szépen baba előtt, sokat mozogtam, a terhességgel meg mindez nem volt összeegyeztethető, úgyhogy a baba érdekében változtattam az életmódomon, ennek köszönhető ez a súlynövekedés. De megérte!

Ugyanakkor meg időnként belenézek a tükörbe és erős émelygés tör rám a saját testem látványától, a pocakom tetszik, az összes többi dolog már kevésbé. És én még csak nem is vizesedem, tehát abban sem bízhatok, hogy ez csak víz rajtam és majd lemegy szülés után magától. Hát nem, ez bizony hájacska. Van egy olyan erős sejtésem, hogy ez akkor fog inkább zavarni, ha megszülök és már a pocak sem lesz, ami eltérítse a combikáról és a fenekemről a figyelmemet, csak simán az elhízott én marad ott. Bár, akkor meg ott lesz a baba, aki valószínűleg eltereli majd ettől a gondolatomat és ilyenkor azzal is vigasztalom magam, hogy szoptatás után már csak rajtam múlik, hogy próbálom-e visszanyerni a régi formám, a régi súlyom, vagy sem.

Azt, hogy szülés után mennyit változik a súlyunk, azt nehéz lenne megmondani. Elméletileg a baba, a placenta és a magzatvíz súlyának egyből le kellene jönnie, ami kb hét kilót jelent. Egy hónapon belül pedig a vizesedésnek, illetve a vértöbbletnek is el kellene tűnnie, ami ismét néhány kiló. Gyakorlatilag meg nekem két barátnőm is mondta, hogy fogalmuk sincs miért, de tulajdonképpen ugyanannyi kilóval mentek haza a kórházból szülés után, mint amivel beértek, pedig szültek egy három kilós babát.

Valaki azt mondja, hogy róla szoptatás alatt égett a zsír és mindenféle megerőltetés nélkül egy-két hónapon belül ledobott sok-sok kilót, valaki meg stagnál, esetleg még hízik, amíg szoptat.

Összességében azt kell mondjam, hogy most tereld el erről a figyelmedet. Koncentrálj a babára és gondolj te is arra, hogy majd egyszer eljön a fogyókúra ideje is, de az még nem most van és a világ sem azt várja most el tőled, hogy darázsderekad legyen. Most más a szerepünk.

Egy pillanatig sem kell azon gondolkodnom, hogy mi a jobb: itt ülni pocakosan vastagabb combocskákkal nagyobb bugyiban tudván, hogy hamarosan megszületik a fiam, vagy a szombat esti partit tölteni a barátokkal 59-es derékkal és S-es popóval terhesség és baba nélkül, ahogyan az még egy éve volt. Természetesen az elsőt választom boldogan!

Gondolom, hogy te is, motiváljon hát ez!

2008. okt. 26. 02:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én 17 kilót híztam a 30-ik hétig, azóta nem jött fel több (kopp-kopp-kopp), most a 35-ik hetet töltöttem. Elég sok, és sajnos én sem vígasztalhatom magam azzal, hogy csak víz, mivel nem igazán vizesedem. Én is csúnyának látom magam, pedig a környezetem vígasztal, hogy szép kismama vagyok, mert csak a pocakom nőtt. De ez nem igaz, hanem szerintem is úgy van, ahogy az első válaszoló írta, hogy eltereli a többi helyről a figyelmet a pocak. A szülés után kb 7-8 kilót jósolnak, ami lejön, így is marad 10 kiló felesleg. Arról is megoszlanak a tapasztalatok, hogy kinek mennyi ideig tartott lefogyni. Remélhetőleg sikerül majd szoptatni, az állítólag segít a fogyásban. Nekem ezen a téren annyival lesz talán könnyebb, hogy én egyedül leszek a picimmel, és minden feladat rám hárul, nem hiszem hogy lesz időm sokat enni, szerintem örülök majd, ha pihenni tudok. Nyugi, előbb-utóbb lemennek a kilók. Minden jót!
2008. okt. 26. 06:50
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia!!!!Én 39 hetes kismama vagyok 15kg-ot híztam ,a 3-dik babámat várom ,az első kettőnél is ugyan ennyit híztam utána le adtam 40-kg-ot,most ha meg szülök le adom ezt a 15-kg felesleget is.Csak azért írom ezt ha az ember le akar fogyni le bír és le tud.Most ne gondolj arra hogy kövér vagy és csunya babát vársz ,majd utána rá ér az ember le fogyni a baba mindig előbre valo.Különben is minden kismama szép!!!Nem lehetünk ekkora hasal topmodellek.Ugy ,hogy kitartás ,majd lefogysz és bíztos szép kismama vagy te is csak az önbízalom kevés.Jo baba várást!!!
2008. okt. 26. 08:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én kb 26-30kg hiztam de nagyon durván vizesedtem.És szinte a vége felé már alig ettem valamit és az utolsó hetekig jött fel még mindig rám.A szülés után ahogy hazajöttünk ráálltam a mérlegre és 16kg ment le.(csak ennyire voltam vizes), még mindig van rajtam 6-7 kg pedig eltelt már 2 hónap:)de majd szépen lassan megindul és el fog tünni.

Üdv.

2008. okt. 26. 08:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

én is nagyon vizesedtem, csak papucsot tudtam hordani, 14 kg jött rám, de rögtön lement 7 kg a szülés után. 2 hét után pedig az összes, magam se hittem volna, nem fogyóztam ettem amit megkívántam!

2008. okt. 27. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!