18 heti genetikai uh mit néznek?
Hu, hát összefoglalva mindent.
Egyrészt méreteket, nimcs-e lemaradás. Aztán minden szervet. Nekünk végig momdta az orvos, hogy mit néz. Csak par pelda: agy felépítése (volt valami babapiskóta alakú, ötszög alakú, kérdőjel stb), szívnél billentyűt pl jól zar-e, üregeket, főbb ereket, megfelelő-e bennük a keringés. Arc felépítése jó-e. Gyomor, vese működik-e, vesében van-e tágulat. És még rengeteg minden a gyereken. Ezenfelül nézték a belső méhszáj nem nyílik-e, placenta elhelyezkedése, valamilyen erek keringését is vizsgálta az orvos nálam. Emellett nezte nincs-e mióma, mert az esetlegesen centrális méhlepény leválást okozhatna. Számunkra lehengerlő vizsgálat volt. Csak kapkodtuk a fejünket.
Szerinted mit? :)
Hogy minden rendben van-e a babád fejlődésével, illetve veled. :)
1- 2 válaszoló nagyon szépen köszönöm!!!
3as a stílust nem igazán értem ,de tudom sokan idejárnak kötekedni meg feszültséget levezetni .
Megértem kérdező, hogy a hormonok tombolnak benned, szóval annak tudom be, hogy besértődnél valamin, amit nem bántásnak szántam. Semmi sértő nem volt a stílusomban.
Csak gondolhatod, hogy azért vannak ezek a vizsgálatok, hogy mindig figyelemmel legyenek a babád fejlődésére, illetve hogy veled minden rendben van-e. Alapból gondolhatod, hogy a baba fejlődik, egyre több minden látszódik, vannak támpontok, amikből ki lehet indulni, az alapján látják, ha valami nem stimmel. Ezt szűrik ki. És ezeket szűrik majd ki a következő kötelező vizsgálatokon is, illetve kísérik figyelemmel.
5-ös, szerintem is sértő a beszólásod..
Biztos a hormonok....
Természetesen mindannyian tudjuk, hogy minden egyes vizsgálat arról szól, hogy figyelemmel kísérjék a baba és a kismama egészségét..
A 12. Heti UH-on csak az nem tudja mit néznek, aki nem akarja, mert a csapból is folyik..
De a 18.-ről kb semmi...
Semmi pluszt nem adtál a kérdéshez, nem válaszoltál, már a 2. Hozzászólásodban sem.
Nálam egyértelmű, hogy a kérdező részletes választ kért, amit az elsőtől, másodiktól meg is kapott.
Te mit tettél?
Lehurrogtad, hogy kismama, kíváncsi, esetlek nem tud mindent. Arra, hogy ezt szóva tette, megkapta tőled, hogy ő egy hormontúltengéses terhes, egyszőval megprőbálod megalázni a másikat..
Szerintem nem itt kell levezetni a frusztrációdat, ami nem tudom, hogy honnan fakad...
Bocsánat az off miatt..
Válasz:
Baba csontjait tüzetesebben.
Belső szervei fejlettségét
Szívét alaposabban, és a vérkeringést
Down eredményt is pontosítják
Agyat részletesen
Gerincét is nézik
Átfogóan a testi épségét.. Fejlődési ütemet
Méhlepényt, méhnyakat is nézik, hogy a koraszülés esélyei miatt, plusz esetleg itt már lehetnek utaló jelek, hogy császár lesz
Régebben az AFP is ekkor volt úgy rémlik
Nalunk 20. Hetinek hívják
12. Héten még pici a baba, ilyenkor már sokkal pontosabb eredményeket kap az orvos ezáltal a kismama
Magam is voltam kismama, bennem is tengtek a hormonok, így sokszor vettem rossz néven dolgokat, vettem fel dolgokat, amit nem úgy és nem annak szántak. A kérdezőt nem állt szándékomban megsérteni, mert az is orvosilag igazolt és ez nem sértés, hogy a kismamák a hormonok miatt lehetnek érzékenyebbek, ami miatt szívükre vesznek sok mindent, mint ahogy a kérdező is tette. Még akkor is, ha nem állt senkinek szándékában megsérteni, megbántani a másikat.
És ha szerinted kedves utolsó válaszoló az nem válasz arra, hogy az adott ultrahangos vizsgálaton a baba fejlődését nézik, illetve hogy anyukával is minden rendben van-e, az nem érdemi válasz, hát akkor nagyon sajnálom. És írja a kérdező, hogy a 12. heti vizsgálaton nyilvánvaló, hogy mit néznek, akkor a 18. heti ultrahangon miért nem nyilvánvaló? Kicsit ellentmondásosnak érzem a két dolgot. Ezért kérdeztem vissza, hogy ő szerinte mit néznek?
Senkit nem állt szándékomban bántani. Csak furcsa, hogy valakinél ez nem volt magától teljesen egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!