A felritkulás kifejezés mit jelent nőgyógyászati leleten? Terhesség, vagy más?
Kinek mikor használták ezt a kifejezést a leletein?
Szabálytalan ciklus, közti barnázás miatt kerestem fel az orvosom, és az enyhén megvastagodott nyálkahártyámon (9mm) 2 db nagyon pici felritkulást látott.
2-3 hét múlva kell visszamennem, a terhestesztem negatív.
Mi lehet ez? Lehet mégis terhesség, vagy valami más?
Ez csak annyit jelent, hogy helyenként levált a nyálkahártyád. Sajnos nem terhességet.
Magas prolaktin okozhat ilyen tüneteket. Szerintem teljes hormonvizsgálatra lenne szükséged.
A ciklus 25. napján kaptam ezt a leletet, most a 31. napnál tartok, de még mindig nem jött meg a vérzésem.
Szeptemberben volt egy missed abortuszom sajnos, azóta 2 menzeszem volt (a mostani lenne a 3.) és teljesen össze van zavarodva a ciklusom, ezért is kerestem fel az orvosom újra.
Hiába kértem, hormonvizsgálatra nem küldött, pedig én is attól tartok, hogy ilyen jellegű lehet a probléma. Elmennék magánúton vérvételre, de ahhoz, hogy pontosan milyen értékekre kérjek vizsgálatot túl laikus vagyok.. mit csináljak? :(
Ciklus 3. és 21. napján csináltatott vérvétel során: Lh, fsh, ösztradiol, progeszteron - ezek ugyanis ciklusfüggő hormonok.
Tsh, prolaktin - ezek nem ciklusfüggőek, de ha már megy vérvételre az ember, mivel ezek os bofolyásolHATják a termékenységet, nézni szokták; ezeket akár a 3., akár a 21. napján történt vérvételnél kérheted.
Amit nem szoktak nézni, de érdemes: kortizol. Ez egy stresszhormon, és ha emelkedett, az biztosan nincs jó hatással a teherbeesésre. Ezt is mindegy, melyik ciklusnapon csináltatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!