Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jön a baba, de nem házasodunk....

Jön a baba, de nem házasodunk. Ez olyan furcsa? Mindenki egyből ezt kérdezi.

Figyelt kérdés
Tervezett baba volt, 3 évet vártunk rá.
2010. jún. 3. 09:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mi sem házasodunk, nálunk nem tervezett baba, de nagyon örültünk neki, én viszont nem szeretnék nagy pocakos menyasszony lenni:) Majd később pótoljuk! Úgy csináljátok, ahogy nektek jó!!!
2010. jún. 3. 14:24
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi nagyon régóta vagyunk együtt (16 éves koromtól) és sokáig éltünk élettársi kapcsolatban. Nem azért mert nem szerettünk volna összeházasodni, csak előtte sok más dolog volt, amire kellett a pénz (egyetem befejezése, lakásvásárlás stb). De nagyon vágytam rá! Azért mert az valahogy nekem a másik nyilvános felvállalását és egyértelmű kinyilvánítását jelenti hogy mi egyek vagyunk, és a babánkkal egy család leszünk. Egyébként én jogilag is éreztem, hogy más. Mindenhez meghatalmazás kellett korábban, lakásvásárlásnál pl még tanukat is kellett vinni, hogy tényleg együtt élünk, és ha a baba születik ez még csak sokasodni fog, a különmenésről nem is beszélve ahol a használati tárgyak esetében a szerző felet igazolni kell (ki vette) milyen arányban járult hozzá a szerzéshez. A regisztrált élettársi kapcsolat ha valaki elolvassa a jogszabályt a menete és az elintézendő papírmunka stb teljesen olyan mintha valaki két tanúval elmenne az anyakönyvvezetőhöz és összeházasodna, és papír is van róla.

33 hetes km

2010. jún. 3. 15:34
 13/16 anonim ***** válasza:
Ui: arról nem is beszélve hogy a babánkra nekünk is sokat kellett várni és úgy volt, hogy inszemináció lesz, azt pedig ha jól tudom élettársaknál nem csinálják. Persze lehet hogy a regisztrált élettársaknál igen.
2010. jún. 3. 15:40
 14/16 anonim ***** válasza:

Ma már nem kellene, hogy elvárások legyenek a párokkal szemben. De szerintem tök mindegy mit csinálsz, akkor is kapni fogsz hülye kérdéseket. Mi házasok vagyunk és 5 évig nem vállaltunk gyereket. Persze esküvő óta szinte mindenki úgy nézett ránk, hogy pedig muszáj, hiszen házasok vagytok. :)

Hát ez valami olyan, hogy az se jó, ha nyuszikán sapka van, de az se ha nincs. :)

Meg kell próbálni lerázni magunkról ezeket a kérdéseket.

2010. jún. 3. 15:50
 15/16 anonim ***** válasza:
Huhh én alapból nem házasodnék..:)))pedig amíg nem jött a kicsi még fel is jött néha a téma,hogy jó lenne meg ilyenek...de így hogy jön nem is akarom..főleg én...olyan régimódi mintha kötelező lenne hogy azert mert gyerek lesz akkor házasság...majd úgy tervezzük hogy a pár éves esetleg akkor egy háromszemélyeset..:)ő lesz a koszorúslány lesz:))de amugy nálunk is mindenki kérdezi hogy nem lesz.én meg határozottan mondom hogy NEM:)evvel véget is ér a kérdezősködés:)
2010. jún. 4. 11:57
 16/16 anonim ***** válasza:

Sokan írták, hogy sokba kerülne... ez olyan előítélet, miért kell nagy felhajtást csinálni, pláne annak aki egyébként most azt is leírja, ez nem is fontos?..

Nekünk két tanú volt ott az esküvőnkön, aztán elmentünk egy finomat enni, és évek óta nagyon boldogok vagyunk, ma sem csinálnám másképp.

A többség ezt egy szerepnek látja, amit el kell játszani, sok vendéggel, sok pénzzel, fehér ruhával, felhajtással - nem csodálom, ha annyian húzódoznak tőle. Pedig ez szerintem két ember jogilag is felvállalt összetartozásáról szól, ami sokban megkönnyíti az életet, ha működik a kapcsolat. Persze ha nem jól működik, a házasság csak megnehezíti, hisz a felbontás nagy macera. Aki nem biztos magában és a társában, ne tegye.

2010. jún. 4. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!