Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mivel enyhíthetem a húgyuti...

Mivel enyhíthetem a húgyuti fertőzés tüneteit?

Figyelt kérdés

23 hetes terhes vagyok és összeszedtem egy kellemetlen húgyuti fertőzést. Természetesen orvos làtott, a kezelést hétfőn megkezdtük. Viszont ma reggelre viszket és ég a húgycsőnyílàsom. Mivel enyhíthetem ezt, míg hat a gyógyszer?

Tőzegàfonyàt szedek, kamillateàt iszok az antibiotikum mellé.

2017. dec. 20. 15:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Ezt a kettőt írtam volna én is, tőzegáfonya és kamilla. Nekem az antibiotikum már a második szemtől hatott, kitartás.
2017. dec. 20. 15:47
 2/6 anonim ***** válasza:

A viszketés szerintem nem a húgyúti fertőzéstől van. Legalább is volt párszor részem benne, de soha nem tapasztaltam viszketést. Ha te viszketést tapasztalsz, akkor inkább hüvelyi eredetű fertőzésre gondolnék, ami már vagy korábban megvolt, csak most jött elő igazán, vagy pont az antibiotikum váltotta ki. Akik érzékenyek rá, azoknál az antibiotikum könnyen okoz gombás fertőzést a hüvelyben. Erre vannak hüvelyflóra helyreállító készítmények, amit ha az antibiotikummal egy időben alkalmazol hüvelyben, akkor ezt megelőzöd, de nálad ez már szerintem késő.

Menj vissza az orvoshoz és kezelje ki, amennyiben arról van szó, a hüvelyi fertőzést is. Addig az enyhítés céljából használhatsz Canesten krémet, de orvos mindenképpen lásson!

Illetve a bélflórád védelmében szedj probiotikumot is!

2017. dec. 20. 15:55
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm azért! Csak azt remélem, hogy ez nem annak a jele, hogy nem hasznàl a gyógyszer. Mert ilyen gondom nem volt, csak a vesém fàjt, és a tenyésztés fertőzést mutatott. Úgy féltem a picit is 😢
2017. dec. 20. 15:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez biztosan nem arra utal, hogy nem hat a gyógyszer. Esetleg a másik, amire gondoltam, az az allergia, bár az nem kifejezetten ott jelentkezne szerintem.

De tényleg menj orvoshoz. Szerintem hüvelyi fertőzés is áll a háttérben. Ilyenkor sajnos egy nő sokkal fogékonyabb a fertőzésekre, ha kismama.

2017. dec. 20. 16:04
 5/6 A kérdező kommentje:

Probiotikum és hüvelyflóravédő megvan. Hüvelyi részen semmi gond, se folyás semmi. Fentebb érzem, közvetlenül ahol a húgycső "vége" van. Hugycsőgyulladás tünete lehet viszketés, mindenhol írjàk ezt is tünetnek.

De akkor vàrok picit és ha nem múlik, vagy hüvelyi folyàs tàrsul mellé felhívom az orvosom.

2017. dec. 20. 16:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem volt olyan enyhe hugyuti fertozesem (szinten terhesen) aminel nekem is ott viszketett. Probalj nagyon sokat inni most. A gyogyszernek is hatnia kell ha fertozest mutattak ki.
2017. dec. 20. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!