Ti talaltatok munkat?
De gondolom nem minden nap dolgozol ennyit. Erre azért gondolhattál volna mielőtt terhes nem lettél volna, mert így elég gáz hogy elmész máshová.
Esetleg orvos kiírhat tp-re, és akkor nem kell dolgoznod. (Feltéve ha dolgoztál már ott annyit hogy elmehetsz)
"Innen nem kapok a gyerek utan semmit,"
Hogyhogy?
"Azt nem tudom hogy egyszerusitett foglalkoztatasnal (3havonta hosszabbitjak),"
Most egyszerűsített fogallkoztatás , ami napi bejelentés, vagy határozott idejű munkaszerződés, amit 3 havonta újítanak meg???
" a rozsaszin kiskonyvbe ugyanugy beirathatom e a munkaviszonyt ha ugy alakulna"
A rózsaszín könyvbe te nem írsz semmit, hanem a munkáltató ír, és pecsétel.
Mióta dolgozol itt? Csak mert a munkanélküli ellátással tudsz sakkozni, hogy kapj csedet, gyedet. Itt biztos csak addig leszel, amíg le nem jár a szerződésed.
Én anno vendéglátásban dolgoztam, 9-9-ig, majd 8-este10-ig. Én 37. hétig bírtam, szerettem a munkám. De 6-8 órát mindig tudtam aludni, munkanapokon is. És határozatlan szerződéssel voltam.
A napi bejelentés semmit nem számít a gyedbe, nem veszik figyelembe. Még tb-d sem fizetik nem hogy egyéb ellátást. Igy még táppénzre sem vehet az orvos, mert az sem jár. Gondolom hiába mennél el most másik normális munkahelyre, már nem lenne meg az 1 éved, hisz írtad hogy beleszámolgattad az egyszerűsitett foglalkoztatást is, de azt vehetjük kb semminek.
Valószínű ennek a helyzetnek nem tudsz már így terhesen mit csinálni. Kapod a gyest meg a családit meg az apa ha dolgozik az adókedmezményt. Vagy fél éves kortól kérheti apa a gyedet, már ha neki van "rendes" munkája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!