31. betöltött UH alapján az orvos 1 héttel visszaszámolta a babám? Adatok lent.
BDP 76,10
OFD 91,98
HC 265,19
AC 243,09
FL 59,42
Ilyenkor mennyi lehet a magzatvíz? Nem mondták meg sajnos.
Nem értem, ilyenkor a babák eltérő ütemben fejlődnek már. Azért mert picibb az "átlagnál" még nem fiatalabb a baba. Méret alapján 12-14 hetes korig van értelme terhességi kort számolni.
Plusz meg se tudják pontosan mérni. A súlybecslés is távol áll sokszor a valóságtól. Nekem az egyiket 2100 grammra, a másikat 2200 grammra tippelték, mindkettőt 32 hetesen, első babám több lett mint 3,5, a második kerek 3 kg, mindkettő a kiírt dátum körül született. Pedig tipp alapján nagyobbnak gondolták.
Ja, első babámmal 1 héttel az UH után megjelentem görcsölés miatt az ügyeleten és 1600 grammot tippeltek, hát egy biztos, hogy össze nem ment. :D
A magzatvizet nem tudom de nem is fogják mondani. Az átlagoshoz viszonyítanak, vízzsebet tudnak mérni. Ez alapján lehet átlagos, átlagostól kevesebb vagy több illetve kórosan kevés vagy sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!