Hány honapos terhesen lehet már elmenni anyaságira, vagyis otthogyni a munkát?
És ha valami olyan minkát végzünk hogy sokat és nehezeket kell emelgetni,és menni egy kocsoval mikor épp nem emelgetsz és az a kocsi össze vissza zötyög és össze rázza a hasat ?
Van olyan h a munka miatt a orvos kiir h ne veszélyeztesük a babát ?
Jobb helyeken ugyan biztosítási csalás, de Magyarországon gyakorlatilg bárkit kiírnak, aki azt akarja akár az első perctől fogva, nem is kell hozzá még rendes indok sem.
Ha neked tényleg olyan munkád van, amivel veszélyeztetik a terhességed vagy a baba egészségét akkor meg főleg nem kell aggódnod, hogy időben elmehetsz-e táppénzre, ki fognak írni simán.
Nem táppénz.
Elmész szépen az üzemorvoshoz, aki tisztában van a munkakörülményekkel. Leírja a munkáltatónak, hogy a jelenlegi munkakörben nem vagy foglalkoztatható, javasoljanak mást. Ha ilyen nincs, felmentenek a munkavégzés alól, és az alapbéred jár.
Anyasagira, vagyis gyetre 3 gyerek után lehet elmenni, amikor a legkisebb már betoltotte a 3. életévét, a legnagyobb pedig még nincs 8 éves.
Tappenzre lehet menni, ha van egészségügyi indok
Az én volt munkahelyemen már akkor táppénzen szoktak lenni a kismamák amikor a pisi még meg sem száradt a teszten..
Veszélyes anyagokkal nagy ládákat emelgetve kell dolgozni, persze én pl megszívtam, mert hiába voltam ott már 3 éve, de havonta volt szerződésújítás, úgyhogy ha gyedet akartam maradnom kellett amíg csak tudtam...
4 műszak, túlórák, nálunk a kutyát nem érdekelte, a választott orvosomnak is mondtam, nem foglalkozott vele, végül a háziorvos kérdezte meg mikor a 4. hónapban voltam, hogy el akarok-e menni táppénzre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!