Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek az Emma...

Mi a véleményetek az Emma névről? Többi lent.

Figyelt kérdés

Testvérem azt mondta, hogy az Emma egyenlő a fiú nevekből a Palival...vagyis szerinte csúnya név..

Nekem és férjemnek is tetszik és a nagymamám is Emma volt aki sajnos nagyon fiatalon, 38 évesen hunyt el és a családban senkinek nem adták ezt a nevet. Én szeretném majd ha kislanyomat így hívnák de mindenki csak a száját húzogatja e név hallatán. Anyukám szerint meg a családban elhunyt nevét nem adjuk gyereknek. De én nem hiszek babonákban.

Ti mit gondoltok?

2017. okt. 24. 14:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
A 4-essel ertek egyet teljes mertekben. Nekem is tetszik, de tragikusan fiatalon meghalt csaladtag nevet nem adnam, ha ennyire erzekenyen erint mar most tobb embert is a csaladbol. Amugy ezert nem jo otlet elore megmondani. Mondjuk minket nem nagyon erfekelt, hogy pl. a valasztott lanynevunk anyukamnak nem tetszik, orultunk, hogy talaltunk olyat a ferjemmel, ami legalabb nekunk kettonknek tetszik.
2017. nov. 14. 12:55
 12/16 anonim ***** válasza:
Szerintem gyönyörű név, és kommentben kérdezted hogy mi passzolna hozzá. Szerintem Emma Róza, az gyönyörű így. Nekem is kislányom van, így akartam elnevezni, de így a monogramja N.E.R. lett volna, azzal meg halálra cikizték volna...
2017. nov. 14. 15:21
 13/16 anonim ***** válasza:

Mifelenk mar elcsepelt, tucatnev.

Egyebkent tetszene, de tenyleg minden 5.lanygyermeket igy neveznek.

2017. nov. 14. 15:34
 14/16 anonim ***** válasza:
33%
Emma, emmeg hónap
2017. nov. 14. 17:40
 15/16 anonim ***** válasza:

Nekem is fiatalon halt meg az anyai nagymamám, akinek szerintem nagyon szép neve volt. Az ő nevét szerettem volna adni ha lányom lesz, biztos, hogy édesanyám is örült volna neki. Sajnos a férjem vezetéknevéhez nem illett a név, ezért letettem róla.

Engem nem zavart volna a tény, hogy fiatalon halt meg aki a nevet viselte. Szerintem ez csak akkor gáz, ha közel egy generációról van szó, pl. testvér gyermeke vagy fiatal unokabácsi, unokanéni hal meg gyerekkorban, vagy fiatal felnőttként ugyanazzal a névvel. Akkor akik őt ismerték, úgy érezhetik, hogy a született gyermek aki a nevet kapja egyfajta pótléka vagy reinkarnációja az elhunytnak, esetleg összehasonlítják vele. Egy nagyszülő gyerekkorára viszont már nem sokan emlékeznek, akik ismeték őt, többnyire felnőttként ismerték, illetve már annyi idő eltelt, hogy mindenkiben kezárult már a gyászidőszak. Ezért nem vetül egymásra két gyerek képe. Abban, hogy rossz ómen lenne a név én nem hiszek.

2018. jan. 24. 05:14
 16/16 anonim ***** válasza:

Ha nektek tetszik, add, ne más döntse el (családtagokra értem, nem pedig cinizmusból, hogy ne itt kérdezgesd, én is tettem már fel ilyen kérdést :))

De akkor már én a Boglárka Emmát adnám a helyedben, nekem a hosszabb nevek mindig is jobban tetszettek, a rövidebbet meg megkapná 2.névnek a nagymama tiszteletére/emlékére.

Nekem is így lett a lányom Noémi Éva, utóbbit anyukám után (él még, csak én így szerettem volna :))

2018. jan. 24. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!