Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon keményedik a hasam!...

Nagyon keményedik a hasam! Baj lehet belőle?

Figyelt kérdés
Egész éjszaka keményedtem. Legalább 15x felkeltem rá. Reggel óta sem jobb. Görcsöm nincs, és a baba is mozog rendesen. Már 3x2 magnéziumot szedek, de még csak 30 hetes vagyok. A doki is csak annyit mond, hogy pihenjek, de szerintem fekve még rosszabb. Szerintetek?
2008. okt. 22. 09:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

tényleg feküdj!!!! maximum még ilyenkor megihatsz egy magnézium pezsgő tablettát!!! így figyelmeztet a szervezeted arra, hogy vegyél vissza a tempóból!!!!

sok sikert!

üdv:33 hetes kismama!

2008. okt. 22. 09:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is hasonló problémával küzködtem a terhességem alatt, szedtem a magnéziumot, az sem volt jó, pihentem, az sem használt. Állandóan a koraszüléstöl féltem. Ennek ellenére 1 héttel túlhordtam a kislányomat. Szerintem, pihenj és nem lesz gond.

Üdv: 5 hós kislány anyukája

2008. okt. 22. 10:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ,lehet, hogy más héhlazító gyógyszert is szedned kellene a Magnézium mellett.

Lehet, hogy most nő nagyot a baba, és tágul a méhed. Ezenkívül erősen szeles idő is jött, ez is néha bezavar. Nekem két hete volt az, hogy többször keményedett még fekve is, de érdekes, hogy mostanra meg teljesen elmúlt. Olyan érzésem volt, hogy akkor nagyot tágult a méhem és ezt kicsit nehezebben bírta.

Lehet, hogy mégis kellene beszélden az orvossal, más gyógyszer miatt!

Nem tudom ,hogy fekve miért rosszabb, lehet ,hogy a vérellátása ilyenkor megváltozik. Szükség esetén, ilyen panaszokra Seduxent vagy Pipolphent is szoktak adni. Ezek nyugtatnak és így simaizom görcsoldó hatással rendelkeznek. Lehet, hogy a te esetedben ez lenne hatásos, mert ilyenkor a méh fokozottabban érzékeny az idegi és hormonális változásokra. Orvosi nyelven: ingerlékeny méh- ről van szó. Ezt egy szakcikkben olvastam. Mindenképpen csökkentened kell a keményedések gyakoriságát!

31 hetes , negyedikkel várandós

2008. okt. 22. 10:41
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

A baba valóban most nagyon nagyot nőtt. Hétfőn voltam dokinál, és 32. hétnek megfelelő méretekkel rendelkezik. 1 hét alatt majdnem 2 cm-t nőtt a haskörfogatom is. 65-ről kezdtem, most 107.

Egyébként pipolphen van itthon, de az van ráírva, hogy terhesek nem szedhetik. Vagy mégis? Még régebben írták fel, de az orvos is azt mondta, kifejezetten akkor vagyem be, ha görcsölök. Nem mertem bevenni. (de nem is szoktam görcsölni)Úgy vettem észre, akkor jobb, ha félig ülő, félig fekvő helyzetben vagyok a fotelban.

2008. okt. 22. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!