Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor távozik a nyákdugó?

Mikor távozik a nyákdugó?

Figyelt kérdés
36 hetes vagyok. tegnap voltam ctg-n és abszólút semmi fájást nem mutatott a gép, ez ugye nem baj? vagy ennyi idősen még nem is fog?? és a nyákdugónak még nem kellett volna távoznia?
2008. okt. 22. 09:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az első szülésemnél 3 nappal szülés előtt, a másodiknál 1 órával a baba megszületése előtt.

A nyákdugó távozása a szülés megindulásának a jele. A ctg nekem sem mutatott még fájást délelőtt, este 8-kor már a szülőszobán voltam.

2008. okt. 22. 09:34
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi! és hány hetes voltál?? én még azért nem szeretnék szülni, csak fel akarok készülni rá, hogy tudjam mikor kell már jobban figyelni! első babám:)
2008. okt. 22. 09:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Addig jó amíg nem mutat fájást és nem megy el a nyákdugó, nem folyik el a magzatvíz, mert még korai lenne.
2008. okt. 22. 09:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A másodiknál pont a kiírt napon indult meg a szülés, az elsőnél 1 héttel korábban. Tehát 39-40. héten.

Figyelni nem árt ezeket a tüneteket, mert ha elmegy a nyákdugó, elfolyik a magzatvíz, vagy jóslófájásaid vannak és rendszeressé válnak azok mind a szülés megindulásának a jelei.

2008. okt. 22. 09:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! Van, akinek szüléstől akár 1-2 héttel is hamarabb távozik.

A lényeg a fájások rendszerességének figyelése(7 perceseknél már érdemes indulni), magzatvíz folyásánál vagy szivárgásánál pedig mindenkép menni kell.

Az sem baj, hogy a gép még nem mutatott fájást, hiszen van még időd.

2008. okt. 22. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!