Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire gyakori dolog az...

Mennyire gyakori dolog az aranyér terhesség alatt? Elmúlik majd?

Figyelt kérdés

Kb 2 hete kenem, de semmi javulás, sőt még rosszabb, mert mostmár fáj. Szüléskor csak még rosszabb lesz a helyzet gondolom. Mit lehet tenni?

39 hkm

2017. okt. 17. 21:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Lányomnál a spertit használtam. Segitett. Elég gyorsan visszahuzodott.

Most fiamnál szülés után jött ki.

Semmit nem használtam rá. Csak jéghideg tus kifejezetten oda irányitva :) tökéletesen bevállt. :) de nem tudom. Tán terhesen nem volna jó ha jéggideg vizzel veretnéd magad odalent. :) majd utána..

2017. okt. 17. 21:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem is terhessèg alatt jött ki azelőtt azt sem tudtam miaz,szülèskor mèg jobban utána alig akart gyógyulni,mire visszament kb.4hèt volt.Azóta is többször előjött,a lányom már 8èves..
2017. okt. 17. 22:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Sajnos eleg gyakori.

Nekem az elso terhessegemnel jott ki, annak is a vegen, amikor leszallt a hasam es a gyerek feje beekelodott. Az orvos azt mondta, hogy normalis jelenseg, mert eleg nagy baba volt, lent elnyomott mindent. Nem aprankent lett, hanem szinte egyik naprol a masikra es nagyon fajt. Vegig aktiv voltam terhesen, de az aranyer mellett ebredes utan par oraval mar ulni/menni nem birtam, csak reggelente volt jobb (gondolom az ejszakai fekves segitett valamit). Kupot, kremet hasznaltam, de nem volt jo, az orvos vegul detralexet javasolt par napra kuraszeruen. Ez segitett, 2-3 nap utan enyhult a fajdalom es valamennyire visszahuzodott az aranyer.

Ez kb szules elott 3 nappal volt, szoval nagyon tudtam ertekelni.

Szules alatt nem lett rosszabb, pedig szamitottam ra (hosszu es lassu kitolas volt nagy babaval).

Azota kb 10 ev eltelt es arra jottem ra mar a szules utani elso evben, hogy a taplalkozasomra oda kell figyelnem. Sok rost, sok folyadek, mersekelve azt, ami szorulast okoz nalam (pl kenyerfelek), akkor semmi bajom. Tehat az a lenyeg, hogy az anyagcserem jo legyen.

Ha par napig nem figyelek oda erre es szekrekedesem lesz, akkor azzal a lendulettel kijon az aranyer is. (Mondjuk ha betegseg miatt hasmenesem van, akkor is elojon.) Ha tartosan odafigyelek, akkor semmi gondom (most pl mar ket eve nem jott ki egyaltalan).

A tobbi terhessegem alatt is maar nagyon odafigyeltem es nem lett ujra aranyerem sem terhesseg alatt, sem szulesnel.

Ha tenyleg nagyon rossz a helyzet es nagyon faj, a kup, krem nem segit, akkor esetleg kerdezd meg a dokitol a detralexet. Valtozo az allaspont, hogy terhesseg alatt hasznalhato-e, az en orvosom szerint huzamosan nem, de par napig kuraszeruen indokolt esetben hasznalhato.

2017. okt. 18. 06:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem 3. terhességem végén jött ki, de akkor nagyon. Először azt hittem, hogy megerőltető nagywc miatt, es ugy esett le 2-3 nap múlva, hogy ja, nem, ez aranyér....Spertit kentem rá, az nagyon hatott, meg a melegvizes ( nem forró!) fürdő. Szülès után simán visszament, azóta is oké ( 1 éve szültem)
2017. okt. 18. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!